Kastrering hjälper inte mot problembeteenden

Det är en myt att kastrering hjälper mot problembeteenden. I vissa fall kan det bli bara värre om tex hunden gör utfall mot andra hundar eller vaktar hemma på grund av att hunden är rädd eller osäker då kan kastrering göra din hund aggressiv. Kastrering är inte lösningen på problembeteende.

Idag är det många som väljer att kastrera sin hund istället för att ta itu med ett problembeteende så som att hunden gör utfall vid hundmöten, den skäller på andra hundar, den drar i kopplet den bits vid hantering, den markerar etc.

Det är många som blir besviken efter att hunden är kastrerad, då de upptäcker att hundens beteende inte alls förändrades till det bättre. Istället har du tagit ifrån hunden dess naturliga instinkter och kanske fått en frustrerad hund. Ofta förändrar kastrering också hundens päls som blir mera svårskött och kräver massor med skötsel. Hundar med dubbelpäls förlorar sina täckhår vilket gör att den lättare blir våt intill huden då det regnar ute.

Viktigt att känna till vid kastrering:

Kan påverka ämnesomsättningen

Medför ökad risk för vissa sjukdomar

Urinläckage är en möjlig biverkning

Förändrar ofta pälsen så den blir svårskött

Andra hundar kan reagera negativ på en kastrerad hund

Det är en kostnad som försäkringen inte täcker

Du kan inte ställa ut en kastrerad hund

Din hund kan aldrig mera användas i avel

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Kastrering hjälper inte mot problembeteenden

 1. Lena Dahlberg skriver:

  Skulle vilja veta källa till detta, då det inte alls stämmer. Det dummaste jag läst på länge. Har haft både kastrerade och okastrerade hundar, både hanar o tikar. Fullsständigt galen info från er sida. Förstår inte att ni publicerar något som inte i verkligheten stämmer alls.

  • dognewss skriver:

   Källan är Svenska kennelklubbens instagram publicerad förra veckan

   • Lena Dahlberg skriver:

    Vore bra om länk till det fanns, för SKK skrev om kastrering 2020 och 2022 inte nu 2023 någonstans.

   • dognewss skriver:

    Skickade till din email skärmdump på Köpa Hund från instagram, det går inte att länka till Story annars hade vi gjort det.

  • Du kan inte säga att det inte stämmer. Det man säger är, att inte ALLA dåliga beteenden försvinner med kastrering. Det har jag själv sett prov på.

   • dognewss skriver:

    Det är ingen genväg eller kvick fix av dåligt beteende, det kan tvärtom förvärra situationen om dåligt beteende beror på rädsla

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.