Hundens vecka – den 11-17 september

Den 11-17 september pågår Hundens vecka runt om i landet. Under sju dagar bjuder hundklubbar runtom i landet in dig och din hund till spännande aktiviteter, föreläsningar och uppvisningar. Spana in programmet här!

Studiefrämjandet samordnar

Hundens vecka arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med Svenska Kennelklubben, Svenska Brukshundklubben och Sveriges Hundungdom.

Aktiviteter över hela landet

Sveriges hundklubbar erbjuder massor av inspiration för dig som vill leva ett aktivt liv med din hund. Just nu finns över 150 aktiviteter listade av hundklubbar från norr till söder under Hundens vecka! Många är dessutom helt gratis.

Hundens vecka – alla aktiviteter 11–17 september

Föreläsningar på distans

Studiefrämjandet bjuder in till två gratis föreläsningar på distans och inleder redan på söndag den 10 september med den första. Spana in dem och anmäl dig via länkarna.

10 september: Hundmöten med Sophie Schelin 
11 september: Klara krisen som hundägare med Eva Ladberg

Prova på Rundan

Under Hundens vecka anordnas för första gången två prova på tillfällen för Rundan. Rundan är en friluftsaktivitet anordnad av Sveriges Hundungdom med fokus på natur, hälsa och röst. Under prova på tillfällena är personer i alla åldrar välkomna.

Aktiviteten går ut på att man tillsammans i grupp går en enklare vandring och på vägen berör olika ämnen som självledarskap, kamratskap och hållbarhet. Varje Runda bjuder på samtal, enklare övningar och fika så klart. Har du en hund är den givetvis välkommen på promenaden, men det går precis lika bra att delta utan hund. 

Prova på rundan – 14 september i Stockholm
Prova på rundan – 16 september i Gävle

Tema för dessa tillfällen är kamratskap.

Hundmarschen och distanslopp

Svenska Brukshundklubben bjuder under Hundens vecka in till Hundmarschen. Upplägget är enkelt: gå minst 10 km tillsammans med din hund i naturen. Syftet med marschen är att inspirera till fysisk aktivitet.

Den som föredrar att springa kan istället delta i ett hundlopp på distans, anordnat av Agria och Svenska Brukshundklubben. Du väljer själv vilken distans ni vill springa på (1 km, 2 km, 5 km, 7,5 km eller 10 km).

Hundmarschen – information och registrering
Hundlopp på distans – information och anmälan

Källa: SKK

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #sömn

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.