Veterinärer tvivlar på åldern på Världens äldsta hund Bobi

Veterinärer tvivlar på åldern på hunden Bobi som utsågs till Världens äldsta hund någonsin, kort innan sin död.

Nyheten över att den portugisiska mastiff hunden Bobi dog vid 31 år års ålder har spridits som en sensation världen över, ingen hund har någonsin tidigare levt så länge.

Men vördnad förvandlades snart till skepsis, eftersom veterinärer undrade om det var biologiskt möjligt för en hund att leva i motsvarande 200 människoår.

Nu har Guinness World Records sagt att det undersöker om påståendet att den portugisiska mastiffen levde till 31 år och 165 dagar är äkta.

Vid sidan av den omfattande mediabevakning av hemligheterna bakom Bobis livslängd, har det varit intensiva granskningar på nätet av bilder på Bobi 1999, där han har olika färgade tassar än hunden som dog i Portugal den 21 oktober.

En talesperson för Guinness World Records har sagt till Guardian: ”Vi är medvetna om frågorna kring Bobis ålder och undersöker dem.”

Danny Chambers, en veterinär och rådsmedlem vid Royal College of Veterinary Surgeons, säger att av de 18 000 medlemmarna i Veterinary Voices-gruppen som han driver, ”inte en enda av mina veterinärkollegor tror att Bobi faktiskt var 31 år gammal”.

Detta motsvarar en människa som är över 200 år gammal vilket, med tanke på vår nuvarande medicinska förmåga, är helt osannolikt. Extraordinära påståenden kräver extraordinära bevis, och inga konkreta bevis har tillhandahållits för att styrka hans ålder.

Misstänksamheten gror mot världens äldsta hund

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.