Omhändertagen Rottweilertik söker ett nytt hem

Foto: Länsstyrelsen

Länsstyrelsen söker dig som har väldokumenterade kunskaper om brukshundar.

Länsstyrelsen säljer en omhändertagen tik av rasen Rottweiler. Tiken är cirka två år gammal och behöver ett nytt hem.

Om hunden

Hunden är omhändertagen med stöd av tillsynslagen. Hunden har tidigare attackerat och skadat andra hundar och hunden kommer därför att åtföljas av att beslut om att hunden alltid ska ha ett fast koppel och munkorg på sig utomhus.

Hunden överlåts i befintligt skick i enlighet med köplagen, utan garantier. Den är översiktligt besiktade av veterinär vid omhändertagandet och id-märkt med microchip och vaccinerad.

Hunden är en rasren rottweiler som är registrerad i Svenska Kennelklubben, men Länsstyrelsen har inte hundens registreringsbevis. Länsstyrelsen har ingen större kännedom om hundens övriga personliga egenskaper.

Länsstyrelsen söker dig som har väldokumenterade kunskaper om brukshundar och vad de har för behov samt hur de ska hanteras. Hunden kommer endast att säljas om ett lämpligt hem och rätt ägare kan hittas, skriver Länsstyrelsen där du kan anmäla ditt intresse för hunden.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.