Presentation av Gizmo

Gizmo eller FIN & EE Champion Baltic Winner 2000 Black Orange’s Midnight Star föddes i en kull med tre valpar natten den 20 oktober 1997. Gizmo föddes som första valp i kullen och klockan var 23.40 då han såg dagens ljus. 40 minuter senare föddes hans syster Black Orange’s Midnight Queen som var svart till färgen. Ytterligare 20 minuter senare föddes Gizmos kullbror Black Orange’s Midnight Love som också var svart.

Gizmo 3 månader gammal på bilden ovan, visst var han söt !!!!

Valparna fick sina namn Midnight just för att klockan var midnatt då de föddes. Jag hade länge innan de föddes noga planerat deras namn, men allt förändrades då de föddes så de döptes efter klockslaget på deras födelse.

Mening var att jag skulle behålla en tik ur denna kull men allt eftersom dagarna gick så förälskade jag mig i Gizmo och hans vackra ljusorange färg. Så det blev Gizmo som fick stanna hos oss.

Gizmo växte upp till en liten charmör och det visade sig redan på valputställningarna att han skulle bli en stjärna. Precis som namnet han bär. Gizmo blev min första egna utställningshund, det var med honom jag fick mitt intresse av utställningar.

Jag anmälde honom och hans syster till Världs utställningen år 1998 som det året hölls i Helsingfors. Jag var så nervös inför vår stora dag, Gizmo skulle gå i valpklass. Jag hade inte behövt oroa mig, Gizmo flög fram genom ringen och tog domaren samt publiken med storm. Gizmo blev BIR valp och hans syster Midnight Queen blev BIM valp. Detta var en stor dag för mig och min kennel, att mina valpar hade valts till Bäst i rasen på en World Winner utställning!!!

pokal
Vad mera kan man drömma om, då man precis har startat sin utställningskarriär!!??

Gizmo fortsatte att vinna och blev redan som 1 år gammal placerad på Top Ten listan i Finland bland de 10 Bästa av alla Pomeranians som ställts ut!!!

Då Gizmo var 15 månader gammal blev han Finsk Champion!!! Bara några månader senare blev han Estnisk Champion och Baltic Winner år 2000!!! Gizmo slog på den utställningen ut Finlands mest framgångsrikaste Pomeranian det året!! 

Gizmo placerades igen på Top Ten i Finland år 2000!

Gizmo har alltid varit speciell för mig som ni säkert kan förstå, allt sedan den dagen år 1997 då han föddes i min säng! Han kommer alltid att finnas i mitt hjärta, som en av de käraste hundar jag haft.

Gizmo och hans mor Molle sommaren 1998.

Läs mera om oss och Pomeranian på hemsidan www.blackoranges.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.