Tuggben kan vara farliga

Små tuggben med knutar i ändarna kan vara en dödsfälla för din Pomeranian!

Jag brukar sällan ge mina hundar tuggben med knutar på då jag vet att hundarna kan sätta knuten i halsen. Om jag ger ben med knutar på så brukar jag ta bort benet då hundarna har ätit upp halva benet, på så sätt kan man undvika att hunden sätter den sista knuten i halsen. Då vi kom från affären idag så gav jag några sådana ben till hundarna, de var alla under min uppsikt hela tiden så jag trodde att jag hade full koll på vad som kunde hända.

I dag ville ödet annorlunda, Bonnie åt förnöjt på sitt tuggben, plötsligt ser jag att hon liksom tuggar luft, käkarna går och går men man kan inte se att hon har någonting i munnen. Jag tar upp henne i famnen och sätter in några fingrar i hennes mun för att känna efter vad det är som hon tuggade på. Jag känner då en platt bit av tuggbenet som hade fastnat uppe i hennes gom, benbiten var på god väg ner i Bonnies hals. Hon kunde på inget sätt själva få bort benbiten (huden som benet var gjort av) från gommen, den kom varken upp eller ner. Nu var Bonnie rejält stressad och ville inte att jag skulle peta i hennes hals. Jag tog ett stadigt grepp om hennes huvud och körde ner två fingrar i hennes hals, jag kände hudbiten från benet och drog försiktigt det upp och ur hennes mun. Både jag och Bonnie var lättade av att jag lyckades hjälpa henne.

Nu åker dessa ben ur vårat hus, härefter får hundarna tuggben som är raka som pinnar och jag kommer att vara noga med att plocka bort benen allt efter som hundarna ätit på dem, så att inga små bitar skall kunna slinka ner i halsen på någon av hundarna.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tuggben kan vara farliga

  1. Emma skriver:

    Ja, det är jätte läskigt med tuggben. En dam berättade att hennes 16-årige hund dött av kvävning efter att satt en bit tuggben i halsen. Jag skippar dem helt.

  2. Mikaela skriver:

    Helt rätt!Tuggben med knutar är livsfarliga för hundar!Bättre med dom utan knutar!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.