Att köpa en Pomeranian valp

valparna

Pomeranian valpar 8 veckor gamla 

Här hittar du nyttig fakta om Pomeranian. Att bli med valp – det är mycket du skall tänka på innan du beslutar dig för att skaffa dig en hundvalp.

_________________________________________________________________________

Kennel Black Orange’s Pomeranians kommer att ha valpar till salu i slutet av december 2023. Vid seriöst intresse skicka ett email till blackorangess@hotmail.com med presentation av dig och din familj. Läs mera på Kennel Black Orange’s HÄR

__________________________________________________________________________

IMG_8033 (2).JPG

Har du tid med valpen

Börja med att tänka igenom vad du vill göra med din hund, vill du ha en kompis, vill du hålla på med agility, vill du ställa ut hunden eller har du andra planer? Passar en Pomeranian in på dina planer? Jobbar du eller pluggar du hela dagar? Vem tar hand om hunden då du är i skolan/på jobbet? Har du småbarn i familjen,  då kanske en så liten hund som en Pomeranian inte är den mest lämpliga, kanske du skall tänka på en Spaniel i stället? Är någon i familjen allergisk, skaffa då akvarium i stället, det är synd om du måste sälja valpen vidare pga av att du inte tänkte dig för innan du köpte valpen.

Om du vill köpa en valp från en viss uppfödare så kan du få vänta flera år i vissa fall. Så det gäller att planera noggrant då du tänker köpa din hundvalp. Tänk på att du köper en hundvalp men även att du samtidigt köper en mycket viktig kontakt med uppfödaren! Kontakten till uppfödaren är MINST LIKA VIKTIG som valpen! Detta får du knappast via Blocket annonser.

Läs om Pomeranian Månadens Ras / Rasspecial i tidningen Härliga Hund på pdf fil

Ekonomi runt valpköp

bambi10

En Pomeranian valp kostar idag runt 28 – 40.000 sek, KÖP INTE en Pomeranian valp på Blocket! Även en dyr valp på Blocket kan vara insmugglad eller importerad med förfalskad stamtavla. Varning de köpte en smugglad Pomeranian på Blocket, som blev sjuk dagarna efter.

Till köpesumman kommer veterinärbesök så som vaccinationer och att dra ut mjölktänder, som sällan lossnar av sig själv på denna ras. Dra ut mjölktänder görs vid ca 6 månaders ålder och kostar upp till 12 000 kr beroende på klinik (fråga uppfödaren om råd).  Veterinärbesök är dyra ifall att din hund blir sjuk på riktigt. Du bör skaffa dig en bra hundförsäkring, Läs mera om hur mycket en hundvalp kostar under hela sitt liv! Inköpssumman är bara en liten del av vad hunden kommer att kosta dig under sitt liv.

kvalitetpomeranian.jpg

Det finns INGA allergivänliga hundraser!

Pomeranian är INTE ALLERGIVÄNLIG! Det finns inga allergivänliga hundar.

Det finns många teorier om att det finns hundraser som är allergivänliga och därför skulle passa en allergiker bättre. Men tyvärr är allergivänliga hundraser en myt. Ett flertal internationella vetenskapliga studier visar att allergennivåerna, alltså hur allergiframkallande en hund är, skiljer sig mycket mer mellan individuella hundar än mellan raser. En allergiker kan alltså ha en hund hemma utan att märka av sin allergi, men få en allergisk reaktion när hen träffar grannens hund, trots att båda hundarna är av samma ras.

Här kan du lära dig om Pälsvård av en Pomeranian.

Olika typ av Pomeranian och sundhet

Då du är på det klara med vad du vill med din valp så är det dags att börja leta efter en uppfödare. Kennlar hittar du genom deras hemsidor på internet, där du kan se kennelns alla hundar på bild och få en uppfattning om vilka hundar du gillar bäst. Detta gör du för att få en inblick i vilken ”slags” Pomeranian du vill ha.(Se upp för oseriösa uppfödare läs hur illa det gick för en köpare)

Följ Pomeranian Grace & CO på Youtube

Rasen har vägt omkring 12-15 kg för mer än 100 år sedan och därför finns det än idag flera olika storlekar på Pomeranian. Allt från 1,5 kg upp till ca 4 kg, de ser även lite olika ut också, en del har lång nos andra har kort nos.

En valp på 9 veckor skall väga runt 900 till 1200 gram, en för liten valp kan betyda att den är sjuk eller inte livskraftig! Det finns inga mini Pomeranian, det är bara oseriösa uppfödare som hittat på det och tar avskyvärda priser för valpar som inte är livskraftiga!

En allt för liten hund eller allt för kort nos är inget att sträva efter, det kan ge andningsproblem för din hund senare i livet, även om det ser sött ut med en ”nalle” så är det inte sunt för hunden. En kort nos kan ge luftrörs kollaps / Trakealkollaps vilket förekommer hos rasen Pomeranian. De hundar med kort nos och allt för rund skalle (nalletyp) kan få vattenskalle, man kan också se sjukdomen Syringomyelia hos en del Pomeranian hundar.

11852137_10156051297445534_368435597_o

9 månader gammal tikvalp av extremt fin kvalité 

Den engelska typen av Pomeranian har en lättare benstomme och är ”klenare” bygd, medan den amerikanska typen ofta har tjocka ben med mycket päls på benen. Den amerikanska typen är ofta större än den engelska och har oftast en större päls. En uppfödare kan aldrig lova dig hur stor din valp blir som vuxen, då rasen en gång varit en hund på 15 kg ser man fortfarande idag spår av detta i aveln och en stor del av hundarna ”drar” iväg och växer sig högre än 22 cm. Vi vill påstå att den större typen av Pomeranian oftast är sundare än den lite mindre. Inte minst i avel då de mindre tikarna oftare får problem med förlossningar och behöver kejsarsnittas. De större hundarna har ofta också en bättre tandstatus och får behålla sina tänder längre än de mindre exemplaren av rasen. Tandlossning och tandsten är ett problem i rasen.

IMG_1876

Vill du ha en valp för utställning bör du försöka finna en uppfödare som avlar på så rastypiska hundar som möjligt, dvs den attraktiva storleken på utställningshundar är ca 22 cm hög. Uppfödaren kan dock aldrig garantera dig en Champion, du köper alltid en valp för sällskap men en duktig uppfödare kan säga om valpen ser lovande ut eller inte.

Pälsvård av Pomeranian

Pomeranian badas var sjätte vecka i det bästa schampo för Pomeranian Chris Christensen Spectrum one schampo som är för pälsar som kräver krispig textur och volym.  Och i Chris Christensen Spectrum One Conditioner som reparerar och skyddar utan att göra pälsen mjuk. Denna conditioner är speciellt framtagen för pälsar som kräver krispig textur och volym. Alla Pomeranian hundar behöver Omega 3 för bästa pälsen, vi kan varmt rekommendera Effektri Dog Omega-3 Olja för den bästa pälsen på en Pomeranian.

Du kan köpa Chris Christensen produkter för din Pomeranian hos Dashing Dogs

Tik eller hane

Det är svårare att få köpa en lovande tik än en hane då de flesta uppfödarna behåller tikarna själva. De föds omkring 1-4 valpar i kullen och dödligheten i rasen, vid tiden runt förlossning ligger på ca 33%, så det är ingen ras för nybörjare ifall du vill börja föda upp rasen.  Det är heller ingen ras där man tjänar några pengar även om små hundar har blivit en modefluga, tänk dig att ett kejsarsnitt kan kosta upp till 30.000 sek om det görs på en helg. Du kan vara tvungen att stanna hemma flera  veckor med en kull om något går galet. Hanen har den vackraste pälsen året om medan tikarna fäller två gånger årligen i samband med löp, så vill du ha en hund med vacker ståtlig päls är valet en hanhund.

Renrasig Pomeranian

Om du har tänkt dig att skaffa dig en renrasig Pomeranian valp eller kanske en vuxen hund så skall du kontrollera att säljaren har ett godkänt kennelnamn hos Svenska kennelklubben. Där finner du viktig information om rasen och eventuella sjukdomar (alla raser har sina svagheter) du finner också de flesta sjukdomar i menyn till höger här på Dog News.

indy

Leta på internet efter så mycket information om rasen som möjligt, det finns en del att läsa även om mycket är på engelska. Du kan också läsa en del om Pomeranian hundens rashistoria

Grevinnan Blanche Bonde på Kennel Tjolö på Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, startade i början av 1900 talet uppfödning av Pomeranian (eller Dvärgspets som det hette på den tiden). Grevinnan var den första uppfödaren  i Sverige att importera rasen från England, hon födde framförallt upp svarta Dvärgspetsar. Grevinnan födde upp flertalet Champions och var mest framgångsrik med sina spetsar under 1920-talet.

Håkan Olhage, på Kennel Black Orange’s – en av Sveriges bästa Pomeranian uppfödare, har haft den stora äran att exklusivt få visa upp och representera rasen Pomeranian på Tjolöholms Slotts årliga Skördefest, sedan den 6-7 oktober 2012. Kennel Black Orange’s har representerat rasen Pomeranian med start år 2012 och varje år därefter på Tjolöholms slott! Ingen annan Pomeranian kennel har haft denna stora ära att på ett historiskt vis dela historien om rasen vidare.

De flesta uppfödare använder sig av tidningspapper under sina valpkullar, tikarna slickar upp kiss och bajs från tidningarna och får då i sig giftiga ämnen som kan framkalla cancer och leverskador.  Tryckfärgen innehåller nämligen hälsofarliga mineraloljor. Kennel Black Orange’s använder inte tidningspapper under sina valpar! Läs mera om hur farligt trycksvärta är för hunden.

Val av hunduppfödare

Du behöver få en väldigt god kontakt med din uppfödare – en uppfödare med bara några hundar i sin kennel har oftast MERA TID för sina valpköpare, tänk på att du kan komma att vilja ha stöd även då valpen flyttat hem till dig – många önskar få stöd att uppfödaren under hela valpens liv! Kolla runt på olika kennlars hemsidor, hemsidan är kennelns ”skyltfönster” utåt, en proffsig hemsida med vackra foton på kennelns hundar säger mycket om kenneln för övrigt. Välj en etablerad uppfödare som bedriver laglig hunduppfödning med kenneltillstånd och har hållit på i många år (helst över 10 år för att ha tillräcklig kunskap), som har god erfarenhet av rasen och som hjälpa och stötta dig med din valp!

SE UPP med uppfödare som stjäl foton från internet och använder dem på sin egen hemsida och ger en förvrängd bild av hundarna på sin kennel! Be att få se flera foton av samma hund så du är säker på att uppfödaren äger just den hund hen visar på hemsidan!

Då Pomeranian är en ras som skall trimmas så behöver du även lära dig grunderna för trimning eller få hjälp av uppfödaren. Det finns också trim där man kan lämna in hunden för att få den trimmad. Du skall tänka på att en Pomeranian behöver allmän pälsvård några gånger i veckan och bad ca var 4-6 vecka.

bsd
Sjukdomar i rasen

Det bästa är om du får träffa valpens mor och far redan innan du bestämmer dig för att köpa valpen, då vet du vad du har att vänta av din valp. Hör också med uppfödarna om valpens föräldrar har pälssjukdomar, så som BSD eller Alopecia X, eller Patella (knäledsfel) eller eventuella hjärtfel, epilepsi eller Syringomyelia (dödlig sjukdom) eller finns det andra sjukdomar i linjerna? Tyvärr är inte alla uppfödare öppna med rasens sjukdomar, du behöver få så mycket fakta som möjligt även om eventuella sjukdomar som kan ligga i rasen för att vara förberedd på vad som eventuellt kan ske. Ingen avlar medvetet på sjuka hundar men det kan drabba alla individer! Du kan kolla valpens föräldrars hälsostatus på kennelklubbens hemsida i hunddata, under fliken veterinär ser du om föräldrarna är tex patella granskade och ögonlysta och med vilket resultat.

Färger

Färgen har ingen betydelse, vita hundar får också BSD, I länkarna i menyn till höger finner du de flesta sjukdomar som drabbar rasen Pomeranian. Ca 10 % av de svenskfödda Pomeranian valparna utvecklar sjukdomen Alopecia X medan upp till 60% av de Amerikansk- och Canadensisk födda Pomeranian hundarna insjuknar.

ögon

Vita Pomeranian hundar får oftast ett tråkigt uttryck då ögonen rinner på en Pomeranian, så bildades det missfärgningar under ögonen på en vit Pomeranian. Missfärgningarna är svåra att få bort så de vita Pomeranian hundarna ser alltid lite rödbruna ut under ögonen, vilket förstör deras uttryck.

Färger i övrigt så skall en brun Pomeranian vara hel brun inga vita fläckar är tillåtna, samma gäller svarta hundar, det skall inte finnas skiftningar i brunt,  inga gråa eller vita tecken i pälsen. Hundar som är Black & tan är svart med röd – brunt. Själva tanteckningen är extremt precis på en korrekt black & tan mönstrad hund. Tanfärgen återfinns som runda ringar runt morrhåren på kinderna, insidan av örat, runda ringar runt ögonbrynen över ögonen, rött kring munnen och runt analöppningen. Tan på fötter och en bit upp på benen. Om färgerna avviker från ovan så är det färgfel.

tiger
Kunskap om rasen

En  Pomeranianvalp är väldigt envis och behöver uppfostran, trots sin lilla storlek är det ”mycket” hund i en liten förpackning.Vi rekommenderar INTE en Pomeranian som första hund, man behöver ha hundkunskap för att uppfostra en Pomeranian! Valpen gör som alla valpar gör, den biter gärna sönder saker, möbler tapeter etc, den biter gärna dina fingrar och hänger i dina strumpor och busar runt. Detta slutar vanligtvis med bra uppfostran och då valpen bytt till sina permanenta tänder. Om man tex köper en fin Biabädd så kan det hända att valpen biter sönder den ganska fort. Vi rekommenderar därav att man använder en transportbur som säng, där man lyfter av dörren och låter transportburen stå öppen på golvet med en skön fleecefilt inuti.

Då du är helt säker på att du vet så mycket som möjligt om rasen och om den valp du tänker köpa kan du känna dig trygg. Be att uppfödaren talar om vilka saker valpen behöver, så som transportbur, borstar, klosax, schampoo, mat, leksaker och annat nödvändigt innan du hämtar hem valpen.

IMG_4618

Pomeranian tikvalp av utmärkt kvalité 

Vad följer med valpen 

En renrasig Pomeranianvalp skall vara registrerad hos kennelklubben då du köper den. Du skall få med en stamtavla utfärdad av kennelklubben samt ett veterinärintyg på att hunden är frisk, intyget får inte vara äldre än 7 dagar. Du skall också få ett vaccinationsintyg samt ett intyg på att valpen är chipmärkt eller tatuerad. Du bör också få med lite hundfoder samt information om vad valpen äter och dess dygnsrytm, samt eventuell gosefilt med lukt av mamma och kullsyskon.

TÄNK PÅ ATT en hundvalp behöver mycket sömn, läs om hur mycket sömn en hund behöver.

Val av valphage 

Tänk på att valpen inte får förvaras i mindre utrymme än 2 kvadratmeter under natten eller i hemmet. Så kallade canvashagar / tyghagar är ofta 120 cm i diameter och motsvarar 1,13 kvadratmeter och det är förbjudet enligt lag att ha valpar i så små utrymmen i Sverige.

canvasbur

Att reservera valp – hur går det till 

OM du står i kö hos flera uppfödare samtidigt – var uppriktig med det till uppfödaren!

En seriös uppfödare lägger ner mycket tid på sina valpköpare. De försöker lära känna dem och hjälper till att bestämma vilken valp som passar dig. Uppfödaren vill att både du och hunden ska passa ihop och få ett härligt liv tillsammans.

Att plötsligt oförklarligt tacka nej eller inte svara på mejl eller samtal, efter att valpen är tingad, är inte okej! Kanske blev konsekvensen också att en annan valpköpare fick nobben och tog sitt andrahandsval, eftersom du var före i kön. Kanske var anledningen till att uppfödaren gjorde en parning just nu att så många hade sagt sig vilja ha valp just nu och plötsligt finns inte seriösa köpare till alla.

Givetvis kan förutsättningar plötsligt ändras, så att det inte blev realistiskt med ett planerat valpköp. Men var då ärlig och tala om det så fort som möjligt. Det tar inte många sekunder att skicka ett mejl eller ett sms  –  det ger uppfödaren mycket bättre förutsättningar att hitta en ny, lämplig ägare till valpen.

En bra uppfödare är guld värd och kan vara till stor hjälp genom hela ditt hundägarskap. Ta vara på en seriös uppfödare!

VIKTIGT – TRÄFFA MOR TILL VALPEN I HEMMILJÖ för att vara säker på att valpen INTE är insmugglad och sjuk!

Lycka till med din drömvalp!

Läs mera om Pomeranian hundar och kontakta gärna, om du är intresserad av en kvalitets valp från kennel Black Orange’s www.blackoranges.se  en av Sveriges bästa Pomeranian uppfödare 

IMG_4172.JPG

Valparna och hundarna på denna sida är uppfödda av Kennel Black Orange’s en liten seriös kennel där man sätter valpköparen och tikarna i centrum där kvalité går före kvantitet. Kennel Black Orange’s ger sina tikar en lång vilopaus mellan valpningarna. (bilderna på de vita Pomeranian hundarna kommer från USA)

IMG_6359
Cody 4 år gammal

Bästa produkterna för en Pomeranian hund hittar du hos Dashing Dogs


Husdjur


HusdjurDet här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

68 svar på Att köpa en Pomeranian valp

 1. Bra info för valp/hund-köpare.Själv har jag en irländsk setter. Många vill ha en, för att hon bara är så söööt. Men jag är snabb på att tala om vad som gäller. En nästan-granne skaffade en, utan att begripa vad det innebär. Den hunden får inte den dagliga motion den ska ha.

 2. Vivi skriver:

  Flot skrevet og rigtig fin forklaring på mange ting.

 3. jessica skriver:

  hejvad heter hunden?vad är det för ras?

 4. Amanda skriver:

  HejJag tänker på att skaffa en Pomeranian och jag undrar om dom hårar mycket, har letat men hittar inget.

  • Dog News skriver:

   En Pomeranian fäller/byter sin päls på hösten och våren precis som de flesta raser. men de hårar inte särskilt mycket i hemmet utan framför allt vid badning och borstning.

 5. gabriella skriver:

  oooo vad gulig hund jag ÄLSKAR hundar hi

 6. Pingback: Mest lästa inlägget | Dog News

 7. Elin Petersson skriver:

  Kan ju även vara värt att nämna att det finns fler spetsraser inom samma ”grupp”. Vill man ha en lite större hund som ser ut som en pomme så finns ju möjligheten. De större som inte är trendras nu säljs troligen för lite billigare priser med.

  • dognewss skriver:

   Absolut Elin, vi rekommenderar alltid Kleinspizt/Tyskspets till de familjer som ringer till oss och vill köpa en familjehund men inte betala så mycket. Även andra spetsar är ju att rekommendera!

 8. Pingback: Fakta att skaffa en Pomeranian valp | Dog News

 9. tilda skriver:

  hej jag vill JÄTTE gärna ha en pomeranian!! men jag undrar en sak. hur lågt bör man gå med hunden varje dag?? (svara gärna om man ska gå ut med den olika mkt vid olika åldrar)

  • dognewss skriver:

   Hej, En valp skall aldrig promeneras med, först då den är färdigutvecklad och ca 8 månader kan du börja promenera med den. Allt eftersom den får träning och kondition kan den promenera från några kilometer upp till 1 mil förutsatt att den är tränad för det. och att den är frisk etc. Så lite svårt att svara på din fråga, hoppas detta svar hjälpte dig. Lycka till!

   • Tilda skriver:

    Tyvärr va inte de riktigt svaret på min fråga jag undrar mer typ hur länge man behöver rasta hunden om dan (förlåt att jag inte var så tydlig!)

   • dognewss skriver:

    Det handlar snarare om HUR ofta Du bör rasta hunden, det skall du göra minst 4 gånger dagligen och oftare då den är valp

   • dognewss skriver:

    Här får Du använda sunt förnuft, Gå GÄRNA kurs innan Du skaffar hundvalp 😉

 10. Jennifer skriver:

  Hej! jag letar valp (är nog ganska säker på att det är en pomeranian jag är ute efter vad gäller storlek, mentalitet mm (vet så klart att det skiljer sig hund till hund också)). Hur som helst så hade jag en cairnterrier förut och den typen av trimmning är något jag inte vill hålla på med igen om jag ska vara helt ärlig, då en ”rycker” pälsen med speciell teknik. Så det jag undrar är hur denna hund trimmas och hur det går till? Och sen om du rentav vet några valpkullar eller planerade sådana under resterande av detta år? 🙂

 11. erwin skriver:

  hej ! hur mycket kostar en Pomeranian valp ?

  • dognewss skriver:

   Hej, Priset på en Pomeranianvalp varierar stort idag, den kostar ca 16-25 000 SEK beroende på vilken kennel du köper den från. SE UPP med BLOCKET och andra internet sajter, KOLLA ALLTID så uppfödaren finns i Sverige innan du betalar handpenning eller köper en valp! Du bör också få se mor till valpen och kanske också far om han finns på kenneln. Lycka till!

 12. Pingback: Hunden Boo sprider Pomeranian mani |

 13. Salina Ayeb skriver:

  Hej jag undrar om när man badar en dvärgspets ska man bara bada den med vatten eller med shampoo??

 14. Kulis skriver:

  Kan man ha en Pomeranian som allergiksk?

 15. Kulis skriver:

  Oj! Menade allergisk

 16. Emmy skriver:

  hej! ska äntligen köpa hund till våren, efter många många års väntan. har verkligen fastnat för pomeranian, då jag bor rätt litet och med mina två katter vill jag gärna ha en liten, fluffig hund. Men det påstås att rasen är mkt skällig, stämmer detta, o är det lätt att träna bort? Jag bor ju i lägenhet så vill inte att den ska stå och skälla när den är hemma en stund själv.
  Eftersom rasen är lättlärd osv är den då bra som förstahund? Det blir nämligen min första hund.

  • dognewss skriver:

   Pomeranian hör till gruppen spetshundar som är något skälliga, men kan inte påstå att den skäller mer än tex Chihuahua och andra dvärghundar. En hund får aldrig lämnas ensam längre än 6 timmar så om den rastas väl skall det gå vägen

   • Emmy skriver:

    ja, jag menade mer ifall den skulle stå och skälla från det att man går till kmr hem, hur vanligt är det? tror du att det isf underlättas när man har katter, för då borde den ju inte känna sig ensam? och lämna den ensam 6 h blir väl ungefär 2, 3 dagar i veckan, och så klart inte när den är liten. Är den bra som första hund?? Tack för svar, Emmy

   • dognewss skriver:

    Du kan ställa en radio precis vid ytterdörren som står på hela dagen medan du är borta, vilket håller valpen sällskap. Träna den i etapper att vara ensam så borde denn kunna koppla av och sova en stor del av de stunder ni lämnar den.

 17. Emmy skriver:

  Så skulle du kunna rekommendera denna ras som ”första hund” och passande i liten lägenhet?

  • dognewss skriver:

   Jag köpte den som första ras och har bott i lägenhet, men man bör ha hundvana eller någon som stöder er då denna ras behöver uppfostras.

 18. Kristina Carlsson skriver:

  Hej på er, vi har en liten pomkille som är 5 månader, han är sällan ensam,men det händer när vi handlar. Men min fråga är hur länge ska han hålla på att tugga på våra fingrar och fötter. Missförstå inte, han bits inte utan mer känner, men hans valptänder är som sylar så det gör ont. Vad kan vi göra ??? Kan han bli lugnare efter kastrering.
  Chris

  • dognewss skriver:

   En Pom valp kan komma att bitas så länge han har valptänderna kvar, kastrering hjälper inte mot att valpen bits det är hans normala beteende. Han skall förståss inte bitas utan enbart i lek så som han skulle gjort om han hade bott i flock med andra hundar. Det är också en uppfostringsfråga för Er som ägare. Man kan inte kastrera bort ett beteende, vänd Er till Er uppfödare om Ni behöver hjälp med uppfostring. Vi har sett att det är många som köper en Pomeranian och tror att de skall få en snäll liten nallebjörn, man glömmer bort att en Pomeranian är en hund som behöver uppfostras och är inte lämplig som första hund då man behöver hundvana för att uppfostra en Pomeranian valp på rätt sätt!

   • Jen. skriver:

    Vad rekommenderar du isf för ras som första hund? Jag tycker pomeranian är bland den lättaste hunden att uppfostra.. Lyhörd, fokuserad, smart och samarbetsvillig. Visserligen individuellt, men så är det ju med alla raser.

   • dognewss skriver:

    En ras ur sällskapsgruppen är ett bra allternativ som första hund, då vi hört så många som fått problem med uppfostring av just Pomeranian så anser vi att man behöver hundkunskap för den rasen. Jag tycker precis som Du att Pomeranian är lättlärd och helt underbar!

 19. Pingback: Paris Hilton köpte världens minsta Pomeranian hund för 90 000 kr | Indy – Sveriges Sötaste hund

 20. Pingback: Fakta att skaffa en Pomeranian valp |

 21. Pingback: Låt Dig INTE luras av bluffannonser |

 22. linaspeciell skriver:

  Kan man inte sälja billigare Pomeranianer, då så skulle jag köpa mer än tre.

 23. nellie skriver:

  hej är pomerian trevlig mot barn

  • dognewss skriver:

   En Pomeranianhund är väldigt liten vid leverans väger omkring 1000 gram så den bör aktas från småbarn så länge den är valp.

 24. Nova Norberg skriver:

  hur mycket kostar den

 25. Pingback: Årets 10 mest lästa inlägg |

 26. Pingback: Välj noggrant Er uppfödare! | Sveriges Sötaste hund

 27. Anna skriver:

  När är en pomeranian fullvuxen?

 28. Pingback: Rasen Pomeranian ökar i popularitet | Sveriges Sötaste hund

 29. teolina skriver:

  Hej jag skulle vilja köpa den mindre sortens pomeranian. Jag har hört att de ska vara lätt upplärda aktiva och de fäller inte så mycket. Vilket skulle passa mig. Jag skulle gärna vilja ha en vit och en svart i olika kön. Har du något bra förslag på någon hunduppfödare? Jag undrar också om jag har tillräckligt mycket hunderfarenheter för att ha en pomeranian som första hund. Jag har viljat ha en pomeranian sen jag var 12 och nu är jag 26. Och jag har sökt massor om de och dessutom så har min farmor haft hundar sen jag föddes. Är det tillräckligt mycket erfarenhet?

  • dognewss skriver:

   Hej, Alla Pomeranianhundar fäller lika mycket det är ingen skillnad på storlek och fällning. Det är bara du själv som vet om du har tillräckligt med erfarenhet av hund – Lycka till

 30. Pingback: Dagens hundras: Pomeranian — Taxens hundskola

 31. Ida skriver:

  Hej! jag vill ha en hund på blocket som är ett år och säljs för 3 500.Är det ett dåligt pris och ett tecken på att det är en dålig hund.Står att den är social och tillgiven. (väldigt tacksam för snabbt svar:)

 32. Ida skriver:

  Den säljs PGA ändrade bostads och familjeförhållande.

 33. Pingback: VARNING – svindel hundvalp till salu på BLOCKET – förlorade 13 000 kronor på bluffannons |

 34. Pingback: VARNING – svindel hundvalp till salu på BLOCKET – förlorade 13 000 kronor på bluffannons | Sveriges Sötaste hund

 35. Pingback: Aldrig för att så många hundvalpar sålts vidare |

 36. Pingback: Skillnad på pris och kvalitet på Pomeranian hunden | Sveriges Sötaste hund

 37. Pingback: Allt flera hundar omplaceras | Sveriges Sötaste hund

 38. Pingback: Grattis till Er alla – Dog News fyller 12 år idag

 39. Pingback: Man ska INTE köpa hundar på Blocket!! | Squareeye

 40. Nova Gustafsson skriver:

  Hej! Jag och min familj skulle vilja skaffa en hund men vi är inte riktigt överens än, vi är fyra stycken i familjen, Jag 13 år, min syster på 9 år och min mamma och pappa. Vi har hittat en suuuper söt Pomeranian på blocket för 9 500 kr, är det bra pris och tror du att det är en bra hund? Har sett att man ska se upp för att köpa hundvalpar på blocket, den är 6 månader gammal och det står att den just nu bor hos ägarens mamma p.g.a sjukdom i familjen. Det står också ”OBS EJ SKK” kan vi köpa den? Eller är det för riskfullt för att den inte finns på SKK? Den sälj av: ”Pomeranian” Men skulle såååå gärna vilja ha just den valpen

  • Nova Gustafsson skriver:

   Enligt säljaren är hunden leveransklar, besiktigad, chippad, vaccinerad och lyhörd

  • dognewss skriver:

   Hej, Det finns alltid en risk med att köpa en hund som inte är registrerad av Svenska kennelklubben, du har inga garantier om han blir sjuk. Om han är försäkrad innan han fyllde 4 månader så har du en chans att lägga försäkring på honom, men om han inte är försäkrad så kommer det bli problem med försäkring också. Alla valpar skall försäkras innan de fyller 4 månader för att försäkringen skall täcka så många fel som möjligt. Kolla med säljaren om valpen är försäkrad och i så fall när tecknades försäkringen. Du ska kunna få se ett försäkringsbrev ifall den finns. Lycka till

 41. Pingback: Charlotte Perelli har skaffat hund – Gissa vilken ras?

 42. Pingback: Dog News mest lästa artiklar

 43. Pingback: Mest besökta artiklarna de senaste dagarna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.