Rekordhöga diesel- och bensinspris slår hårt mot oss som behöver bilen i våran hobby

Vi har precis bytt bil från bensindriven till diesel för att spara in några kronor i resekostnader. Det blir trots allt många mil på vägarna för oss som aktivt håller på med hundutställning som hobby. Jag är rädd att de höga priset på bensin och diesel kan komma att få negativ effekt på deltagandet på hundutställningar. Uppfödarna har inte råd att åka till och från utställningarna och det kan inverka på hela avelsarbetet på långsikt.

Det känns som ett slag underbältet att dieselpriset har nått rekordhöga höjder de senaste dagarna. Jag vet inte vart politikerna strävar, de som bor i glesbygden behöver bilen för att ta sig till jobbet. Många behöver bilen i sin hobby, och hobbyn behövs för att man skall må bra och komma ut lite. Snart har människorna inte råd med att varken åka till jobbet eller hålla på med sin hobby. Allt fler stannar hemma och lyfter A-kassa istället för att det inte lönar sig att betala de dyra resekostnaderna.

Jag uppmanar alla att skriva under på Bensinupproret vi måste gå ihop och kräva att politikerna ändrar sitt tankesätt och finner nya lösningar på miljöproblemen.

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finner ni oss på

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.