Är vi bortskämda med ettor

Är vi svenskar bortskämda med att jämt få ettor på våra hundar på utställning, helst etta med CK? Är det skämmigt att få en tvåa/blått band på sin hund?

I England är det vanligt att hundarna får tvåor i utställningsringen, de engelska domarna ger ”oftare” en tvåa till hundarna,  men det betyder inte att hunden är av dålig kvalite’ för det. En tvåa är för många domare en god hund och SKK har även kravet på att föräldra hundarna till valpkullen skall ha minst en tvåa i kvalitets bedöming för att man skall få registrera valpkullen till ett billigare pris.

Många vinstrika hundar har fått en tvåa eller flera i utställningsringen, ingen hund är felfri, det vet alla som håller/hållit på med avel. Trots det blir vi svenskar besvikna om hunden ”åker ut” med en tvåa…..man kan nästan höra ett ”sorl” genom publiken då en hund får en tvåa. Det andra som irriterar mig ännu mera är ägarnas sätt att agera då en hund får en tvåa. Jag blir ledsen då jag ser en del utställare ”slänga” in sin hund i boxen eller buren om hunden fått en dålig placering! Det är ägaren och inte hunden som valt att deltaga på utställningen, hunden förtjänar samma uppmärksamhet och beröm oberoende av vilket pris den fått för dagen.

Kom ihåg att det är samma härliga hund som du hade med dig på morgonen till utställningen, bedömningen som hunden fått i ringen gör ingen skillnad på hunden!

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finner ni oss på

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Är vi bortskämda med ettor

  1. Michis skriver:

    Nä, hu, gör folk sånt?Jag förstår ifall man blir besviken, men det är ju inte hundstackarens fel, som sagt var!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.