På blixtvisit i Muminlandet

Jag lovade några foton till er från min blixtvisit i Finland i helgen. Bilderna är av låg kvalite då de är tagna med mobilkamera.

Detta är Finlands mest fotograferade vy, bilden över Borgå Domkyrka,  kyrkan är under uppbyggnad efter branden för några år sedan som ödelade hela yttertaket och delar av innertaket. Branden var anlagd av några killar som var påväg hem från puben, ett plötsligt infall och så ödelades nästan Finlands äldsta kyrka.

Jag har alltid förvånats över alla turister som stått och fotograferat Borgå Domkyrka, på bron som leder in till Borgå. Det kändes lite ”fånigt” att själva stå där som ”turist” och fotografera kyrkan en solig vårdag:) Men nu förstår jag turisterna bättre för visst är det vackert med kyrkan som ligger vackert inbäddad bland gamla träkåkar intill Borgå å!

 

Ni ser Borgbacken i bakgrunden med de gröna höga tallarna, det var på den plats som det engång fanns en borg som har givit Borgå sitt namn. Alltså Borgen som ligger intill ån = Borgå.

Här är jag född och uppvuxen, här bodde även Fin CH Black Orange’s Midnight Star och Tiny Doll’s Manilja sina sista år, de lämnade oss så sent som ifjol. Min mamma har skaffat sig en ny ”stjärna” Sheltien ”Dingo” FIN CH Zaza’s Sunny Choice

vars farfar heter PL Winner -00 S CH N CH EU Winner -00 BALTIC Winner -00 FIN Winner -00 FIN CH PL CH INT CH  DK CH EU Winner -03 FIN Winner -03 -04 EST CH LV CH  Brilyn Leading Ways

 

och morfar heter S CH EE CH FIN CH LTU CH INT CH  LV CH Lundecock’s Touch My Soul.  

Jag och Dingo tillsammans på promenad, vi stannade upp för att ta några bilder…

Är man hemma i Borgå så måste man ju hälsa på gamla vänner och arbetskamrater också, här träffar jag Anette på köpcentret Lundi där jag jobbade som säkerhetsvakt i många år.

Det är inta alla dagar som man träffar på ett tvättäkta Mumintroll men allt kan hända då man befinner sig i Tove Janssons hemstad Borgå. Tove Jansson bodde på Pellinge som ligger strax intill mitt barndomshems trakter.

Till sist åkte vi hem till min farbror och träffade deras nya Keeshond Madicken, tyvärr så krånglade kameran så det blev väldigt dåliga bilder. Enda bilder vi fick var då Madicken sitter och tjurar i ett hörn…hon ställde upp sig så fint men det missade vi oturligt nog. Min farbror har haft Keeshond i över 38 år nu, han har dock aldrig fött upp rasen.

Trots att det var trevligt att träffa släkt och vänner så längtade jag hem till hundarna varje minut. Jag köpte ett snuttedjur till Tiger på flygplatsen, det blev stora pusskalaset då vi kom hem och Cayenne snodde Tigers snuttedjur. Men till sist fick Tiger snutta på den ljusblåa nallen en stund innan MayDay snodde den för att gosa med den en stund.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.