Han dödade hundar som var dåliga på att slåss

Pitbullen har stora ärr över hela kroppen, alla hennes tänder har slagits ut. Nu sitter Vick i fängelse, efter att han hållit på med kamptävlingar och dödat hundar som varit för dåliga på att slåss.

25 av hans hundar adopterades bort till nya hem hos djurvänner. Men Georgia och 21 andra var för psykiskt störda och farliga – en följd av allt de utsatts för. Med hjälp av skadestånd från Michael Vick får de vara på skyddshemmet. Georgia är kanske den av hundarna som plågats allra mest. Hennes tunga hänger ut munnen. Det beror på att hennes käke är bruten och har vuxit ihop snett.
 
Jag ryser då jag läser om hundarnas öde, fängelsestraff är ett för lindrigt straff för ett ”odjur” som Vick. Ursäkta uttrycket men en hund är ett oskyldigt djur som inte kan försvara sig för den grymma behandlig som människan utsätter den för. En hund skall vara männsikans bästa vän, den tjänar dig i allt. Du skall inte utstätta hunden för något som du inte vill utsätta dig själva för. Jag önskar att Vick skulle få möta sin egen överman, att någon i fängelset skall se vad för slags fegt odjur Vick är och ge igen för alla hundar som har fått sätta livet till för hans skull.
Det känns fint att veta att någon ställer upp och tar hand om alla dessa hundar som har fått kämpa för sitt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Han dödade hundar som var dåliga på att slåss

  1. Paulastina skriver:

    Vick e oxå en kandidat till lobotomering…i min fina lilla lista =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.