Bilen – en dödsfälla för hunden

Bilen kan bli en dödsfälla för din hund, redan nu är det så varmt ute att hunden hastigt kommer att må mycket dåligt av att sitta i en parkerad bil. I söndags såg jag en parkerad bil där det satt en ensam hund som inte mådde bra, tyvärr så känns det som om hundägare aldrig lär sig, det blir mycket vamt i bilen väldigt fort även om man lämnar fönstret lite öppet!

Jag vädjar på alla hundars vägnar, lämna oss INTE i bilen. Om du tänker åka någonstans där ”jag” inte är välkommen, lämna mig hellre hemma. Jag mår inte bra av att sitta instängd i en varm eller het bil. Tänk på att jag inte kan ta mig ut ur bilen då det blir för varmt, det kan vara sista gången du ser mig levande då du låser bildörren och går in till affären, utställningsplatsen, banken eller var du är på väg för att uträtta ditt ärende.

Lämna inte hunden i bilen!

Solen flyttar sig. Och även om inte bilen står direkt i solen blir det snabbt olidligt varmt i den. Och detta även om bakluckan står på glänt eller att fönstren är nedvevade.
Så lämna inte hunden i bilen ens för en kort stund. Inte ens om den har vatten i buren. Kan du inte ta hunden med dig – lämna den hemma.

FAKTA Tempratur inuti bilen
Tidpunkt Ute Temp. Väder Bil Temp.
08.30 +14 Skugga +19
09.30 +18 Skugga +38
10.30 +20 Blandat +47
11.00 +20 Sol +58
12..00 +23 Sol +62
13.30 +22 Sol +85

Tabellen ovanför tydliggör att temperaturen inne i bilen snabbt ökar vartefter solen stiger på himlen och gör den till en dödsfälla för din hund.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Bilen – en dödsfälla för hunden

  1. Johanna skriver:

    Ja jag tycker det är så hemskt att en del hundägare aldrig lär sig hur snabbt det blir farligt varmt i en bil… Alla borde ju egentligen veta hur hett det är i bilen när den stått parkerad en vår- eller sommardag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.