Modeblogg för hundar – människans idiotiska påhitt

Nu är den här modebloggen för hundar, ja ni läser rätt det räckte inte med Blondinbella och alla hysteriska modebloggar, nu skall det vara modebloggar för ”märkeskläder” för hundar också. Bloggen heter Posh poodle och skribenten säger sig kartlägga de senaste trenderna för hundar.

Hunden föddes med päls, skulle den vara ämnad för att bära kläder så hade det säkert medföljt ett litet härligt rosa kit med babykläder och manual i valplådan då du köper din hund. Ursäkta min lite arroganta ton men jag förstår mig inte på hundägare som använder sina hundar som något slags surrogat för ett barn?!

En frisk hunds päls är dens egna kläder och skall skydda den för solen på sommaren och för köld om vintern. Finns det något vackrare än en hund i en välskött päls? Göm inte den vackra pälsen med dumma påhitt som kläder på din hund.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 svar på Modeblogg för hundar – människans idiotiska påhitt

 1. semesterfirare skriver:

  ja, jag såg det…stackars, stackars hundar

 2. Misen skriver:

  Ja, vad ska man säga… Kanske ett uttryck för vår längtan av att ta hand om och skämma bort? Jag tycker djuren är vackra som de är.

 3. Margareth Osju skriver:

  Det finns spa för hundar, hundsim, hundmassageklubbar, hundstövlar etc….stackars hundar……håller helt med dig här!!

 4. Glad Prick skriver:

  Vad fan är vi på väg egentligen? En pudel som bloggar och ger modetips? Vad är nästa? Gaffel och kniv? Låt hundarna vara de djur de är födda till! Sluta humanisera! Jag säger bara: Cesar Millan (Mannen som talar med hundarna), måndagar, kl 20.00, TV4+Personligen skulle jag skämmas att gå ut med det där (bilden på chihuahua i artikeln). Jag är ingen hundpsykolog (finns det verkligen sådana?!) men kroppspråket säger mig att även den byrackan skäms för sin utstyrsel!

 5. Tina skriver:

  Hmm alla borde ju förstå att hundar inte ska ha kläder eller glasögon?! *suckar* vad är det för knasigt påhitt…Däremot tror jag att hundsim och hundmassage kan vara bra…men det handlar ju om nåt helt annat.

 6. Susann skriver:

  Låt hunden vara hund!

 7. guncai skriver:

  Vilken galen värld…

 8. Visst, Susann, jag gör ett nytt försök:Självklart ska hundar få vara hundar, och min Maggie lever ett mycket gott hundliv. Hennes kläder är bara en liten, men rolig och harmlös, del av det livet.Pälsbollar till Pomeranians kanske aldrig fryser, det vet jag inte. Men när min toypudel skakar av köld, piper, lyfter på tassarna och vägrar gå ut – ja, då klär jag på henne. Och när hennes svarta päls blir vansinnigt het i solen – ja, då tar jag också på henne något. Och om hon nu ska ha kläder, vad gör det då att de är designade, söta, tuffa eller har en volang?Om man ska prata om vad som är naturligt, är det då naturligt med hundutställningar? Knarkhundar? Ledarhundar? Eller ens koppel och halsband? Vi människor hittar på en massa saker, ibland bra och ibland dåliga, men det viktigaste för mig är att min lilla hund är glad och mår bra – och det gör hon!Och du, ”Glad Prick”, det är klart att Cesar Millan får ordning på de värsta hundar när han använder tortyrhalsband som klämmer på känsliga nervpunkter högt upp på halsen. DÄR kan vi snacka om djurplågeri!/Emma

  • Susann skriver:

   Hej Emma,Dit jag vill komma är att det inte är alla som tänker ”sunt” vad beträffar trenden att klä på sin vovve en massa trendiga kläder. Om det blir en trend skall vi säga så kommer unga tjejer att klä sina hundar i modeplagg bara för trendens skull, inte för behovet av kläder som du beskriver att din hund har. Det blir en slags Paris Hilton grej, alla unga tjejer köpte en chuhuahua, hur många tänkte sig att den kanske lever en si sådär 15 år?! Jag kan inte heller förstå att en hund har ett behov av en graderob där man lägger ca 2000kr/månad på hundkläder? Slits kläderna så fort? Min americancocker hade regnjacka, den höll i 5-6 år minst.

  • Susann skriver:

   En sak till vad beträffar hundutställningar, det finns ett syftet med hundutställningar, det är att stödja aveln. Domaren bedömer var hund efter hur bra den representerar sin ras och om den kan anses vara ett bra resultat av aveln. Det är bra för uppfödaren och rasklubben att få en utvärdering på i vilken riktning avelsarbetet går vad gäller det exteriöra.

 9. Ru* skriver:

  Ja det var senaste dumt!Skulle inte drömma om att spöka ut min hund!

 10. Nina skriver:

  Men jag måste ge Emma viss rätt i detta m Ceasar Millan…. man sak inte tro på allt som visas på Tv….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.