Hundratals hundar söker nya hem

Hundratals hundar söker nya hem, den erfarna hundförmedlaren säger: det tar ett halvår innan hunden är trygg.

Hittehund startades för åtta år sedan, ett nätverk som finns i stora delar av landet och förmedlar hundar som behöver placeras om.

Det finns många både organisationer och enskilda som förmedlar hundar till nya hem. Allt fler vill ha hund och det går att få tag i en hund över dagen till ett överkomligt pris.

Men Christine Leijd är kritisk till de förmedlare som gör det enkelt för sig själva och den nya ägaren.

– Jag har enormt svårt för dem som säljer omplaceringshundar på till exempel Blocket. Jag tycker inte att djur hör hemma på fyndmarknader. Ofta är den brådskan inte bra för hunden eller för den nya ägaren säger Christine till Aftonbladet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundratals hundar söker nya hem

  1. Maj-lis Sabuding skriver:

    ja jag som så gärna vill ha en liten hund att dela livet med nu när min dotter flyttar har sjukersättning så jag är hemma alltid och förslitningar i mina leder så en liten hund för mej skulle vara en gåva är uppvuxen men hundar sen barns ben älskar djur och barn är 53 år och ensam så vill ha något att gå ut med och leka med men men alla dåliga personer gör att sådan snäll person som jag inte har råd att köpa en liten hund får ingen chans det är inte rätt alla hemska personer som skadar djur de ska inte få ha något djur alls det ska finnas en lag för det men hoppas att man får en chans i livet

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.