Milou, Europas mest kända tecknade hund fyller 80 år


Bild:  Tintin och hans ständige följeslagare Milou. (C)HERGÈ/Moulinsart

Grattis Tintin, Tintin fyller 80 år idag!
Den äventyrlige journalisten dök för första gången upp den 10 januari 1929 i Le Petit Vingtiéme – en ungdomsbilaga i den belgiska tidningen Le Vingtiéme Siècle. Följetongen Tintin i Sovjet blev snabbt en succé och skaparen Hergé, vars riktiga namn var Georges Remi, gav ut äventyret som album redan året därpå, skriver Svd

Tintins hund Milou är Europas mest kända tecknade hund.
Milou, Tintins vita hund, är Tintins sidekick som lika ofta räddar Tintin som han behöver bli räddad. Han är uppkallad efter en ungdomskärlek till Hergé. Milou liknar mest en vit foxterrier men det framgår ingenstans att han skulle vara av just denna ras. 

 
Lördagen 10 januari 2009 blir den evigt unge Tintin 80 år. Trots sin höga ålder, och trots att att det sista albumet utgavs 1979 (förutom den ofärdiga Tintin och alfabetskonsten som utgavs 1989) är Tintin högaktuell. Steven Spielberg och Peter Jackson håller på och färdigställen en planerad triologi spelfilmer om den belgiske hjälten.
 
På lördag fyller Tintin 80 år. Men hur kommer det sig att den tecknade äventyrsreportern blivit en så monumental succéfigur i Europa, medan han knappt är känd i USA? 

Det är många tidningar som uppmärksammar Tintin på hans 80 års dag.
Idag fyller en evigt ung pojkspoling 80 år. I januari 1929 tog Tintin sina första steg på tågstationen i Bryssel, på väg till Sovjetunionen och sitt första äventyr, skriver Östran
 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.