Ett steg mot ett hälsosammare liv


Idag har jag och Tiger tagit ett steg mot ett hälsosammare liv, vi har nämligen blivit medlemmar på
ActiveDog.se
Jag har ännu inte kommit på hur man använder sig av sidan, man kan nämligen samla poäng och deltaga i olika tävlingar med finfina vinster värda tusentals kronor. Jag skall kolla runt lite och se hur det fungerar.

Inne på sidan fann jag många intressanta reportage om bla Agility, freestyle, hundsporten går som en dans, bruksgrenarna sök, spår, rapport och skydd, eftersök, cirkuskonster och huvudgympa, lydnad, vardagslydnad och rallylydnad, vallning, livräddning och drag, hundkapplöpning och lure coursing, hundutställning, vad kan man hitta på då det är hundväder ute, viltspår, valpar och motion mm


Så här inleder ActiveDog.se sin egen sida: På ActiveDog.se får du tips på många roliga aktiviteter. Hundar behöver ju precis som vi människor stimulans både fysiskt och psykiskt för att mår bra. Och med tanke på att var tredje hund i Sverige lär vara överviktig är det hög tid att vi tar detta problem på allvar. Om inte, är det våra hundar som kan drabbas av följdsjukdomar som till exempel: artros, tumörer, diabetes och andningsproblem. Men se det inte som att någon tillrättaviselse eller pekfinger utan ta det istället som en utmaning att ha kul tillsammans med din hund. Ta nytta av våra aktiveringstips och anmäl dig som medlem på ActiveDog.se så får din hund en egen aktivitetssida där du kan ha kontroll på hur mycket du aktiverar din hund.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 svar på Ett steg mot ett hälsosammare liv

 1. Susann skriver:

  Detta var roligt, man skall räkna poäng från olika aktiviteter så som allt där man rör sig tillsammans med hunden. Detta passar mig perfekt, jag som promenerar så massa med mina småttingar:) Idag har jag och Tiger samlat 9026 poäng, visst var det tur att jag alltid har min stegräknare med mig. Vi har haft stegtävling på jobbet också:) Gå med du också detta mår både du och hunden bra av!

 2. peter skriver:

  bra sida! synd att den kostar pengar och inte tjänar pengar på annonsering! de enda som tjänar på det i slutändan är sidägaren själva! har man hund är man väl aktiv ändå? (nä får väl lägga upp det på min sida, gratis) låter väl bra :)!!!fin hund du har!!!

 3. Lena skriver:

  Kommentar till Peter:Jättebra sida ActiveDog.se, och som medlem har man hur mycket funktioner som helst. Tänk på att det måste ha kostat jättemycket tid / pengar att göra denna sida och att driva allt. Dom har ju vinster till medlemmarna varje månad.Jag tycker det är bra att det blir sidor på internet som kostar pengar, dvs med mer värde i och av högre kvalitet. Alla stegräknartävlingar för människor kostar tex pengar och för att inte tala om alla kontaktannonssajter. Tycker du att det också ska vara gratis, eller?Man kan bli medlem 3 dagar gratis och kolla hur det fungerar innan man bestämmer sig – gör det du också!

 4. Susann skriver:

  Jag visste inte vad Active Dog var för sajt då jag blev medlem, men jag blev jätteglad då jag såg stegtävlingen:) Vi har haft det på jobbet i över 4 år nu, det har verkligen sporrat alla soffpotatisar att motinera. Man måste inte gå långt, man kan ta tarpporna istället för hissen. Active Dog är en positiv sak för hundarna, hundar skall ju ha motion, tex en rottweiler behöver 1,5 timmes motion varje dag för att må bra. Så det blir liksom ”gratispoäng” där och om nu inte matte eller husse annars är pigga på att motionera sin hund så blir man extra sporrad av Active Dog:) man kan ju ha turen att vinna något på köpet, något annat än välmående:)

 5. Eva-Marie skriver:

  Tack för tipset till http://www.activedog.se det är ju en jättebra sida med tanke på att man kan jämföra sig med andra hundägare, få tips på diverse aktviteter och dessutom vinna priser på att aktiver a sin hund. Sysselsättas ska de ju ändå och nog är man med i diverse lotterier och köper en lott då och då så varför inte förena nytta med nöje!

 6. Keijke skriver:

  Hej!Jag vill bara säga att jag också tycker Activedog sidan är jättekul. Jag är medlem och det har sporrat mig att gå men hundarna för jag har små hundar och en jättestor tomt och ibland känns det som att inte tiden räcker till för att promenera med hundarna men då tänker jag på poängen som dom får och då gör jag någonting i allafall. Det behöver inte ta så mkt tid i anspråk man kan tex. köra lite lydnad eller aktivera hunden med att söka eller vad du vill det finns ju många sätt att tjäna poäng. Och som sagt det känns ju som man får poängen gratis när dom vinns på de dagliga promenaderna som jag naturligtvis oftast hinner med.Problemet för mig är dock att jag oftast glömmer stegräknaren då det i regel blir så att jag går i anslutning till att jag varit i stallet och mockat och då har jag inte den på mig. Men det är ingen fara för man kan ju skriva upp tiden man går istället.Förra månaden vann min hund dessutom en av tävlingarna och det känns ju lite extra kul.Jag tycker inte att man behöver sura över att det kostar en slant det krävs ju jobb och engagemang bakom den här sidan och den är ju alltid fräsch och uppdaterad det är ju inget som gör sig själv. Det är ju ändå inga enorma summor.Lite drygt 3 kr per dag kostar det vad får man för det i dag? Inte ens en dagstidning. Här kan man dessutom bättra på både sin egen och sin hunds hälsa.Hoppas fler går med ju bättre blir säkert sidan också den utökas ju hela tiden.

 7. Gunsan Rehn skriver:

  Det är faktiskt skitbra med Active dog , för man tar sig liksom i kragen o gör saker hela tiden. Man kan ju vinna fina saker.Bra gjort av dig /er som startat detta. Vilket jobb o antagligen inte gratis.Gunsan o Mysan

 8. Emelie skriver:

  Active dog är en kanonbra sida. ´Det är jättefina vinster och har gett min hund viktnedgång + muskelbildning jag aldrig sett tidigare. Jag känner mig piggare och tillsammans med min hubnd gått ned flera kilo. Tack Activedog!

 9. Susann skriver:

  Tiger som är en liten livlig hund gillar att samla poäng och matte får dra nytta av att få bort några av julens oönskade kilon. Tiger som håller på med utställning behöver bygag upp muskler för sommarens alla utställningar. Active Dog är en sajt där du som inte annars hittar motivationen kan jämföra sig med andra. Det är alltid roligare att göra saker i grupp

 10. Britt-Mari karlsson skriver:

  Jag bara älskar att sitta vid datan o här kan man ju kombinera motion o kolla på nätet.Fantastiskt roligt för mig o mina två Grandisar.Britt-Mari Karlsson

 11. Smilla skriver:

  Den sidan ska jag tipsa matten om!!

  • Susann skriver:

   Vi kommer att dra igång en tävling här på Dog News i samband med att bloggen fyller 2 år, då lottar vi ut presentkort på 3 månader till Actice Dog. Håll utkik efter tävlingen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.