Repknut – farlig leksak för hundar

repknut.jpg

Leksaken ”repknut” till vänster på bilden kan vara mycket farlig för hundar. Jag hörde igår om en liten hund som hade bitit loss snören från leksaken och svalt dem. Ägaren hade uppmärksammat att hunden hade väldigt problem med avföringen, påväg ut kom en lång smal tråd.

Ägaren lyckades lirka ut tråden som var nästan 20 cm lång, det tog tid innan hunden klarade av att få ”tryckt” ut hela tråden, efteråt kom det flera mindre kortare trådar. Det hade kunnat gå riktigt illa och slutat med tarmvred.

Jag slängde alla våra repknutar igår, jag vågar inte ta några risker med att mina hundar skall få loss några trådar.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Repknut – farlig leksak för hundar

  1. Anonym skriver:

    En vänninas hund av större storlek gick och hulkade/ hade kräkreflexer. Hon tittade i halsen och såg en tråd som satt fast runt tappen svalget. Som tur var kunde hon lirka loss den och hunden blev som vanligt igen. Man bör nog vara lite försiktig och absolut inte använda repknutar som börjar lösa upp sig.

  2. Emma K skriver:

    Köp av bra kvalité och håll hunden under uppsyn 🙂 Mina hundar ÄLSKAR den! Har häller inte haft några problem utan köper nya när den börjar tråda sig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.