Bebisar kan förstå hundspråk

baby.jpg

Enligt en ny undersökning som har gjorts på sex månader gamla bebisar så kan ett så litet barn skilja på om en hund är arg eller vänlig, morrar eller leker.

Professor Ross Flom säger att känslor är ett av det första som ett barn lär sig av omgivningen., barn kan alltså urskilja känslor redan långt innan de kan prata.  Undersökningen gjordes genom att visa två fotografier på hundar till barnen, den ena bilden föreställde en arg morrande hund och den andra föreställde en vänlig hund. Samtidigt som man visade bilderna spelade man upp ett ljudband med en morrande hund eller en hund som lät vänlig. Största delan av de sex månader gamla barnen tittade på den bild av hund som ljudbandet lät som, hördes ett morrande ljud valde barnen att titta på bilden av den morrande hunden. Detta även om barnen aldrig hade sett en hund i hela sitt liv tidigare. 

Tots can talk dog

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Bebisar kan förstå hundspråk

  1. Anna skriver:

    Sv: Hej,, Nej, jag har inte skrivit på något… Jag försökte resonera en gång med en annan större bloggare, men han hävdade att jag inte var jag, utan jag var en äldre gubbe typ. Jag kom med en länk till statistik om Björnattacker från rovdjurcentret som dementerade det han skrivit om. Då blev man kallad lögnare och hej och hå, alla mina komentarer togs bort mm… Så nej. Jag skriver inte längre i debatter osv. Det går inte att resonera med galenskap. Från båda sidor! :))

  2. Svar: Tack så mycket!Intressant läsning ang forskningen för övrigt.

  3. Anneli skriver:

    svar: tack för kommentarenHåller med, verkligen intressant forskning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.