13 åring biten av pitbull – hundägaren smet

13 åriga Rod Wolmsten var påväg att köpa mat med sina föräldrar då han plötsligt blev attackerad av en pitbull som högg honom i benet.

Hundägaren, en ung kille smet från platsen, trettonåringens far polisanmälde händelsen som nu är nedlagd. Rod har fortfarande ett fult ärr på benet som påminner honom om attacken. Rods pappa är besviken över polisens agerande, man lägger helt enkelt ned saken och anser att det inte var något brott.

Detta kan ge en felaktig bild till andra hundägare om att det inte är straffbart att ens hund går till anfall mot människor och djur. Det måste väl ändå finnas en lag som säger att hundägaren skall stå tillsvars för vad hunden gör?

Rod, 13, attackerad av pitbullterrier

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.