Hot har blivit vardag för djurinspektörerna

Det har blivit allt vanligare att djurinspektörer blir hotade då de gör sina besök hos djurägare som blivit anmälda för att man misstänker att de inte har tagit hand om sina djur på ett korrekt sätt.

Många djurägare reagerar väldigt hårt över att få höra att man inte tar hand om sitt djur, för några år sedan slogs en djurinspektör medvetslös då han gjorde ett besök på en gård i Hälsingsland. De flesta hot är trots allt muntliga men det händer att djurinspektörerna blir hotade ordentligt så därför får de alla genomgå en utbildning o hur man hanterar våld och hot. De flesta tips som djurinspektörerna får in rör tyvärr hundar och katter.

Djurinspektörer blir hotade  

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hot har blivit vardag för djurinspektörerna

  1. annonym skriver:

    så ska det bara gå till med djurinspektörer. De får känna hur det verkligen känns att jaga efter andra. Det låter verkligen bra

  2. Fd inspektör skriver:

    Anonym: du verkar inte vara riktigt frisk.Djurskyddsinspektörerna gör sitt jobb. Om anmälan är obefogad så avskrivs ärendet. Antar att du är en som anser dig vara ”jagad” av inspektörerna? Om så är fallet: börja ta hand om dina djur på RÄTT SÄTT så slipper du ”jagas”.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.