Hundarna i Schweiz kan få rätt till advokathjälp

hundstudent.jpg

Idag är det en historisk omröstning i Schweiz där man skall besluta om djur så som hundar, katter, hamstrar och fiskar skall få rätt till advokathjälp vid tex djurplågeri. Djurrättsorganisationen Schweizer Tierschutz (STS) ligger bakom denna folkomröstning.

Schweiz har en av världens strängaste djurskyddslagar. Sedan 1992 har djuren i kantonen Zürich haft rätt till advokat, nu kan detta bli verklighet i hela landet. Antoine Götschel i Zürich är Europas enda försvarsadvokat för djur, han har jobbat med dessa ärenden sedan år 2007. Antoine har ca 200 rättsfall årligen, de flesta djur har dålig ekonomi och kan inte själva betala advokatarvodet, som då betalas av kantonmyndigheterna.

Exempel på ett rättsfall kan vara en gädda som blivit ihjälslagen! Ett sådant fall har advokaten precis företrätt, dvs han företrädde en död gädda!

Ett annat exempel är en man som gav råttgift till sin hund, advokaten företrädde hunden och  mannen fick 2000 kronor i böter.

Hundjobb för Schweiz advokater

Vanvårdade djur kan få rätt till advokat

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.