Tiotals döda hundar dumpade i naturen

Utanför Sodankylä i norra Finland har en privat person funnit tiotals döda hundar vars kadaver har lämnats i naturen.

Man uppskattar att det liggger ca 12 döda hundkroppar på ett ställe och inte långt därifrån ligger det ytterligare döda hundkroppar, som troligtvis är av rasen husky, några kan även vara alaskanmalamute. Till största delen är det fråga om vuxna hundar men det kan även vara någon valp. Både rävar och fåglar har rivit och ätit på kropparna så det är svårt att exakt säga hur många hundar det är fråga om.

I Finland är det lovligt att avliva hundar genom att skjuta dem eller avliva dem hos veterinären, därför finns det i nu läget ingen misstanke om brott än i det fallet att kropparna inte får lämnas i naturen. Det är dyrt för en uppfödare att hos veterinär avliva så många hundar, men djurskyddsinspektören anser ändå att uppfödaren borde ha begravt hundarna på sin egna mark och inte dumpat dem i naturen på detta vis.

Kymmenia kuolleita koiria heitetty luontoon

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.