Varför tillåter vi våra tama djur att bitas?

Med tanke på den senaste tidens alla hundattacker så undrar man: Varför tillåter vi våra tama djur att bita människor?

Hade det varit fråga om ett viltdjur tex en varg så hade den varit skjuten för länge sedan. Men då det handlar om hundar så anser ägarna ofta att det var en ren olyckshändelse.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

15 svar på Varför tillåter vi våra tama djur att bitas?

 1. Pirre skriver:

  Hade vargen levt som hundar bland oss människor hade det nog varit värre bett från dem. Våra hundar måste stå ut med rätt mycket. Folk som inte vet att de med sitt beteende ger hotfulla signaler, hundägare som inte vet att de med sitt handlande skapar en osäker otrygg hund. Ett önsketänkade vore ju att det skrevs mer om hundar, upplysningsvis, så att gemene man slutar tro att man kan göra vad som helst med hund. Eller kanske för att husse/matte ska förstå att inte tillåta vad som helst från andra människor. De rötägg till ägare som skapar den mesta oron är nog svåra att utbilda, tyvärr….

 2. lexford skriver:

  Men vad är detta för påstående? Du kan inte förstå att det ÄR en olycka som hänt? Det är faktiskt så att det händer olyckor, ingen som vill att det skall hända, med som händer. Och det kommer alltid att hända olyckor, vi lever inte i en fantasivärld, en värld där det inte händer olyckor det är en utopi. Sen kan man ju undra varför Aftonbladet skriver upp historierna istället? Och varför tar ni inte in den andra parten i fallen, det händer ju inte, men det beror väl på att det inte säljer eller?!.

  • Dog News skriver:

   lexford> Vår blogg är inte Aftonbladet, skriv gärna till dem om dina åsikter i vad de skall ta in i tidningen.Och visst har vi förståelse för olyckor men inte för hundar som bits oprovocerat.

 3. Dog News skriver:

  Igår kväll blev återigen en människa biten av en ”kamphund”, denna gången var det en man i Göteborg som bets allvarligt i handen och fick söka vård på sjukhus http://www.wighsnews.se/nyheter.php?nyhet=Goteborg-Man-biten-av-kamphund&notisid=65937Snart kommer det att gå riktigt illa, det är bara en tids fråga nu.

 4. lexfordar skriver:

  Det finns INGA kamphundar, det är kampande hundar man använder sig av.Dom hundar som finn är ant. rashundar eller blandrashundar.Och du vet inte vad som hänt som orsakat mannens bett, så du ska vara lite mindre snabb att uttala dig om detta!

  • Dog News skriver:

   lexfordar>Sverige är ett ¨land med yttrandefrihet och vi skriver om vad vi finner intressant.

 5. Leo Beata skriver:

  Därför att levande djur alltid är levande djur och inga plyschleksaker… Vi måste lära oss leva ihop med dom på deras villkor… Det kommer alltid att hända olyckor. Det är livet!

  • Dog News skriver:

   Vi människor kan förebygga olyckor genom munkorg osv om vi märker att hunden inte tex gillar barn så skall hunden bära munkorg då den rastas i områden där det finns risk att möta barn. Detta om man inte kan garantera att barn kommer i kontakt med hunden

 6. Veronica skriver:

  Håller med dig fullständigt om bitande hundar/kamphundar. Klart att ägarna försvarar sin ras, men…vet de egentligen vad de har i andra änden av kopplet? Jo, en hund som är avlad för kamp. Det sitter naturligtvis i generna, precis som på vakt- och vallhundar. Det är egentligen inte fråga om aggression hos dessa kamphundar utan ett för dem naturligt beteende som utlöses av olika orsaker. Lusten att göra det de en gång blev avlade för kommer fram, t ex när de ser en annan hund eller människa. Felet är att de FÅR inte utöva sin lust, en vakthund får vakta, en vallhund vallar man med men hur ska en kamphund få sitt behov? Kan man inte tillfredsställa sin hunds behov är den inte lycklig! Därför är ju frågan om man verkligen ska fortsätta tillåta avel på dessa hundar, alla behöver få sina behov tillfredställda men i dessa fall är det omöjligt. Vad ska de kampa med? Tänk efter ni ägare till hundarna, varför skaffade ni just den rasen? Det finns så många raser om kanske skulle passa bättre! Man ser ju till 85 % vad det är för klientel som går med de här hundarna, inte är det hundmänniskor, nix…..det är tufft med en kamphund!!!!!!!!!!!!!!

 7. lexford skriver:

  En kompis till mig var på bakluckeloppis och sålde saker, hon såg hur ett barn gick fram till en hund som låg vid sin bil, ungen började bända upp hundens mun. En vilt främmande hund, och föräldrarna, ja dom stog bara och tittade på…kompisen blev så arg att hon sa till föräldrarna att ta reda på ungen, varpå dom skrattar och lamt går och hämtar ungen. Men hallå, hur fasiken är folk funtade?? Nu hade dom tur, att inte hunden vaktade bilen, eller kanske inte gillat ungar, alla hundar och människor oxå, gillar inte småungar!!! Och hade då hunden bitit, ja, då blev det hunden som fick dödsdom och husse hade blivit anmäld…Hur ska detta sluta, nej, Regeringen och polismyndigheten MÅSTE ta sitt ansvar och ändra på lagen och polisens inkompetens!

  • Dog News skriver:

   Ja, det finns gott om föräldrar som inte har någon som helst uppfattning om hur man skall bemöta en hund! Det du beskriver är ett skräckexempel på detta….morr

 8. Salimar skriver:

  NU har det hänt igen. Två lösspringande hundar i Habotrakten bet ihjäl en liten sällskapshund! Men, vilka lever fortfarande?? Jo, de anfallande hundarna. Ägarna till dessa har som bevisats väldigt lite vett och förnuft. Släpper man hundar vid denna tid när det gäller förbud mot okopplade hundar? Speciellt vid promenadstigar som dessa, mitt vid en hundklubb, massor av människor som rastar sina hundar där. Dagligen är det hundägare med sina små, stora, valpar som går där. Nu är det käpp med krok som gäller vid promenader, drar mig inte för att piska livet ur hundar som kommer rusande fram. Nej, det är mina hundars liv det gäller! Folk med liten hjärna ska INTE ha hundar, skaffa marsvin eller hamster i stället. Ser dessa hundar ligga på gräsmattan dag ut och dag in, kommer rusande mot staketet så fort en bil saktar in, eller om människor går förbi. Varför inte försöka fostra och gå på lydnadskurser?? Eller som i detta fall när något så här allvarligt har hänt…avliva dem…….

 9. Dog News skriver:

  Ännu en hundägare som blivit anfallen av kamphundar http://www.dt.se/opinion/insandare/smedjebacken/article671974.ece

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.