Polis JO anmäls för avlivad hund

Hundägare i Umeå anmäler polis till Justitieombudsmannen. JO. efter att polisen avlivade en hund innan ägaren hunnit överklaga ett beslut om att hunden skulle avlivas.

Hunden Jack bet en man i ansiktet i april i år, hunden togs efter det i förvar av polisen, senare bet samma hund en annan hund på ett hundpensionat. Efter ett utfört test av hunden togs beslut om avlivning. Hundägaren överklagade beslutet men polisen valde att avliva hunden mitt under processen, för att förhindra att hunden skulle hinna skada eller bita flera personer eller hundar.

Polis avlivade hund – anmäls

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Polis JO anmäls för avlivad hund

  1. det tycker jag var rätt!självklart är ju hundägaren ledsen. Men egentligen när han/hon väl tänker efter så tror jag att denne kommer fram till att det var så det måste bli om inte fler människor/hundar skulle bli skadade!

  2. mollgan skriver:

    Polisen har inte följt lagen!Update om JackJune 16, 2010 in Nyheter by Erica | No commentshttp://leva-djurskyddsresurs.se/mayas_berattelse/?p=349Idag fick vi en liten framgång i Jacks fall också! Förvaltningsrätten har beslutat om inhibition av avlivningsbeslutet! Detta betyder att polisen inte får avliva Jack nu. Han får leva i väntan på domstolens prövning av målet. Ett beslut om inhibition betyder också att domstolen anser att det finns en viss sannolikhet att de kommer upphäva avlivningsbeslutet. Vi hoppas nu att Jack får en rättvis prövning och att domstolen lyssnar på hundexpertisen och låter honom komma hem till sin familj!Djurens Jurister försöker rädda hunden Jacks liv.Jack, en hund som har ovanan att ”pussas” när han hälsar, gjorde det när en man som är hundrädd hälsade på honom. Pussen ledde till en skada på mannen. Tre hundexperter har gjort en i allt väsentligt likartad bedömning: det kan inte vara frågan om ett hundbett. Det var en olyckshändelse! Polisen dömde ändå Jack till döden efter en torftig ”utredning” som inte följer lagen. Djurens Jurister arbetar nu med fallet. Jack måste få leva och komma hem till sin familj!http://www.djurensjurister.se/nyhet.php?newsid=24Djurens Jurister tackar hundexperterna som så generöst ställt upp för att rädda Jacks liv! Läs om dem här:www.andershallgren.se (Anders Hallgren)http://www.k.malm.hundetologi.info/ (Kerstin Malm) http://www.hundlaroverket.se (Irene Westerholm)// leif

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.