Hjälp till att stoppa hundsmugglingen nu

Smuggel_160x220pxl_1.jpg

Djurens Vänner i Malmö drar nu igång ett projekt för att stoppa den grymma handeln som pågår med smuggelhundar. Smugglingen förekommer över hela landet, men värst drabbat är södra Sverige.

Varje år smugglas 1000-tals valpar in i Sverige för försäljning. Valparna tas ifrån sin mamma alldeles för tidigt, och ofta är de både sjuka och svaga. Mödrarna används som maskiner och föder valpkull efter valpkull, men får aldrig en chans att ta hand om sina valpar upp till den ålder som de egentligen behöver.

Valparna bär tyvärr ofta på sjukdomar och inälvsparasiter, har loppor, löss och skabb. De kan dessutom vara bärare av fl era sjukdomar, som kan vara mycket smittosamma, obotliga och till och med dödliga – även för oss människor!

Läs mera om kampanjen HÄR där kan du också läsa om hur DU kan hjälpa till att sprida denna VIKTIGA information till hela Sverige.

 hund_karlskrona_juni2010_avlivade_b_1.jpg

Beslagtagna valpar som tyvärr tvingades till avlivning på grund av smittorisken. Foto: Tullverket

Att tänka på när du köper valp:

– Begär köpehandlingar. I handlingarna ska det framgå var hunden kommer ifrån, vem som säljer den samt att hunden är besiktigad av veterinär, grundvaccinerad och frisk.

– Kräv att få se mamman med valparna i deras hemmiljö.

– Rashundar ska levereras med stamtavla.

– Se till att valpen är över åtta veckor och ID-märkt.

– Du kan själv bli åtalad för brott. Finns det minsta misstanke om att något inte stämmer går det inte att hävda att man handlat i god tro.

– Misstänker du insmuggling av valpar – kontakta genast Polisen på tel 114 14 eller ring Tullverket på 0771-520 520 och välj ”Tipsa om tullbrott”!

Kampanj mot smuggelhundar

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hjälp till att stoppa hundsmugglingen nu

  1. Eva skriver:

    Bra att du skriver om detta, men bilden hade jag gärna sluppit se. Sådana bilder måste man själv få avgöra om man vill se eller inte, nu hade jag inte den möjligheten. Gör hellre en länk till sådana grymma bilder, med varning.

  2. Vanja skriver:

    Bilden är verkligen otäck och man skäms verkligen över hur grymma människor kan vara för sin egen vinnings skull. Tack och lov är vi ju inte alla fullblodsegoister. Och verkligen jättevarning till alla valpintresserade: stöd inte detta genom att köpa valpar som kan vara insmugglade!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.