Lämnade hund i het bil – fälldes för djurplågeri

Den 38-åriga man från Malmö som ifjol lämnade sin hund i en het bil i solen medan han gick på Hamnkrogen i Båstad, har nu dömts för djurplågeri samt att betala, 40 dagsböter a 50 kronor.

Det var i juli ifjol som mannan gjorde sig skyldig till djurplågeri genom att lämna hunden i bilen som stod i solen medan han själv tog en sväng på Hamnkrogen. Bilens rutor var öppna men enligt vittnen mådde hunden mycket dåligt då det inte fanns någon skugga och inget vatten. Hunden skall ha varit ensam i bilen ca 40 minuter, vilket hundägaren medger men han säger att hunden inte led. Han skall ha kylt ned luften i bilen med AC innan han gick från bilen. En veterinär vittnade i rättegången om att det för en hund är förenat med livsfara att vistas i bil i 40 minuter när det är 30 grader ute.

Malmöbo lämnade hunden i het bil

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.