Kvinna med djurförbud bokar hund hos flera uppfödare

En kvinna från Valbo som tidigare vanvårdat 23 hundar har nu fått avslag på sin ansökan hos Förvaltningsrätten, där hon hoppats på att få gehör för att få äga hund igen.

Kvinnan höll flera hundar instängda i burar, två av hundarna var i så dåligt skick att man fick avliva dem omgående. I samband med detta fick kvinnan djurförbud. Ett förbud som hon har brutit mot flera gånger. Hon har också vid 4 tillfällen försökt få förbudet upphävt. Kvinnan har menat att den enda vägen till ett meningsfullt liv är att få hålla hundar, men detta har inte gett henne någon framgång hos Länsstyrelsen, som menar att kvinnan INTE har förstått allvaret bakom förbudet. Man är övertygad om att kvinnan kommer att fortsätta med sin misskötsel om hon får hålla hund igen.

Kvinnan har vid flera tillfällen bokat hund på flera olika kennlar i landet, vår uppmaning till samtliga kennlar, ta namn och personnummer på valpköpare, ring Länsstyrelsen i den kommun köparen bor i. Be dem kolla upp valpköparen så denne inte har ett djurförbud.

Vanvårdade 23 hundar – nekas att skaffa hund

Djursamlare mår ofta psykiskt dåligt

Vanvårdade hundar räddade


Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kvinna med djurförbud bokar hund hos flera uppfödare

  1. Madeleine skriver:

    Hej alla hundälskare! För er som vill gå en hundinriktad utbildning på gymnasiet skulle jag vilja tipsa om den här sidan: http://www.gymnasium.se/naturbruksprogrammet_nb__hund___100.html. Där finns en översikt över alla skolor som erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningen djur eller hund. Vissa har internat också.
    Ha en härlig sommar!

  2. Monica skriver:

    Att ge sig ratten att kalla nan for ”djursamlare” och forsoka fa det att lata som en psykisksjukdom ar helt vansinnigt men mycket svenskt Vi vill ha ”diagnoser”pa allt jag vet inget om just den har personen Men kanner till en hel del andra ”fall”Dar det som kallas vanvard har uppkommit bla av att djurinspektorer ljugit och forfoljt djuragare Det ar nagot som nu uppmarksammas i en debatt centerpartiet for ”de rattlosa … ”Skulle nog vara bra om vi kunde lara oss att det inte ar ofta sanningen star i tidningen och att lansstyrelsen delar sallan ut hela sanningar Tyvarr ar det valdigt manga i varat samhalle som inte borde ha”sina ”forbud Sen finns det sjalvklart dom som ska ha forbud memed ratt till provning Det star aven i djurskyddslagen att lansstyrelserna ska hjalpa djuragarna Jag vet valdigt manga som bett om hjalp som velat sammarbeta med lansstyrelsen Men lanstyrelsen vagrar det ar deras skyldighet Det ar aven djuragarnas skyldighet att se till djurens basta om dom ar en eller tjugo De flesta hundar mar absolut bast i flock och en sund manniska som ledare

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.