Är hundägare dumma i huvudet?


Varje vecka får polisen i Skåne in en mängd samtal om nödställda hundar i bilar. Är hundägare dummare i huvudet än en medel Svensson? Eller varför går informationen inte fram till de som äger hund? 

Samtalen är många, i måndags på eftermiddagen fick Malmö polisen in ett samtal om en hund som någon lämnat instängd i en bil på Ripgatan i Trelleborg. Skånepolisen får larma dagligen om hundar som lämnats sittandes i varma bilar, ofta tror ägaren att det räcker med att veva ned rutan, men det är allt för dålig ventilation.

Det har skett en markant ökning under juni-juli månad, hundägare har allt oftare lämnat sina hundar i allt för heta bilar. Vad beror det på? I varje tidning, på alla internet sidor om hund, ja över allt varnas det för att hunden kan dö i en het bil. Varför utsätter man sin allra bästa vän för detta?Även en bil som står i skuggan blir allt för het inuti på bara några minuter, även om det är en mulen dag så kan bilen bli allt för het.

I början på juli var de två hundar som satt instängda i en bil utanför Willys i Ängelholm en hårsmån från döden. Fallet polisanmäldes och ägaren är misstänkt för djurplågeri som kan ge en straffpåföljd med böter eller fängelse i upp till två år.

Vi ber Er, lämna era hundar hemma OM ni måste uträtta ärenden där hunden inte är välkommen med! Utsätt INTE Er hund för livsfara! Sätt Er själv i er bil i solen i en halv timme, med stängda dörrar och fönsterrutor……

Många hundar instängde i varma bilar


Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.