Ung man hängde sina hundar i strypsnara

En ung man roade sig i måndags på kvällen, vid Söderskolan i Björksätra i Sandviken med att låta sina hundar hoppa rätt in i en strypsnara, för att sedan bli hängandes där.

En äldre man som passerade skolan såg hur mannen lurade sina hundar att hoppa upp mot ett rep som mannen hängt upp, hundarna fastnade sedan med huvudet i repet och blev hängande i strypsnaran.  Den äldre mannen bad killen sluta att plåga sina hundar, han fotograferade också tilltaget. Allt slutade med att han blev hotade till livet, och den yngre mannen tog kameran, raderade bilderna och slängde sedan kameran i marken. Som tur var så var den äldre mannen mera mån om att skydda de plågade hundarna än om sitt eget liv, så han följde efter den yngre mannen till hans hem och larmade polisen.  Den yngre mannen är nu misstänkt för olaga hot, misshandel, skadegörelse och djurplågeri.

En sådan person borde få djurförbud omgående! Han skall INTE äga något levande över huvudtaget!

Hängde sina hundar i strypsnara


Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Ung man hängde sina hundar i strypsnara

 1. Birgitta Lindqvist skriver:

  Så vidrigt, tycker snart man borde göra en namninsamling och skicka till regeringen, att vi djurvänner inte tolererar sånt här. Det är inte bussträck att plåga djur, tror nästan att polis-domare-nämndemän inte själv kan fostra eller lära ut empati för djur. Det måste kännas när man gör något dumt. Kanske dags för föräldrar att gå någon sorts kurs. Stort tack till mannen som VÅGA och ingrep. Dessutom en eloge till Dog News som verkligen ger en snabb hundinfo.

 2. Katta skriver:

  Uppdatera artikeln med uppföljningen om att det EJ var frågan om någon strypsnara. Utan ett cykeldäck i rep som han övade ”springpole” med. Jag vet inte hurvida han är duktig på den här typen av sport eller ras. Men någon strypsnara var det ej.
  Sen handlade ägaren otroligt dumt när han våldförde sig på mannen som fotografera, utan tvekan idiotiskt gjort.

  Men ja.. En uppdatering vore på sin plats.. Hans hundar led ju faktiskt inte och på just den premissen är hans hundägande inte särskilt olämpligt.

  • Anonym skriver:

   Hej och tack för din kommentar,
   Har du länk till en artikel med denna info såfår du gärna bifoga den så uppdaterar vi. Trevlig sommar!

 3. Peder Hermansson skriver:

  Vem har en positiv del an denna information ???
  Skärpning !!!

 4. Peder Hermansson skriver:

  ”Strypsnaran” är ett redskap i hundsport.
  SANDVIKEN Ett vittne såg tidigare i veckan hur en man i Sandviken lurade sina hundar att hoppa upp i en strypsnara där de blev hängandes. Nu kan det visa sig att ”strypsnaran” egentligen är ett redskap som används i en hundsport.
  Den 22-årige hundägaren som anmäldes tidigare i veckan för att ha lurat sina hundar att hoppa upp i en ”strypsnara” har motanmält händelsen. Han förnekar hoten och hävdar att han inte alls plågade hundarna utan tränade dem i så kallad spring pole – en form av hundsport.
  – Spring pole är en tävlingsform som finns i bland annat USA och Frankrike. Det är en ganska ny sport, jag känner till den men det är inte en officiell sport i Sverige, säger Petra Wallenberg, ledamot i Svenska amstaffklubben.
  Dragkamp hängande i luften
  Tävlingen finns i flera olika varianter. En går ut på att hunden ska fånga ett rep i luften och sedan ha dragkamp med föremålet, antingen ståendes på bakbenen eller hängandes i luften.
  – Det är en träningsform, det handlar inte om att strypa hunden, säger Petra Wallenberg.
  Men här går meningarna isär. Personen som anmälde händelsen i Sandviken uppfattade det som just det. Svenska kennelklubbens presskontakt Hans Rosenberg har inte hört talas om sporten, men frågar sig vad målet med träningen är.
  – Det finns en mängd olika sporter att hålla på med i stället för de som uppmanar kamplusten, till exempel agility, lydnad eller freestyle, säger han.
  Inte farligt för hundarna
  Petra Wallenberg menar att spring pole inte handlar om kamphundsträning.
  – Det är inte kamphundsträning, det är dragkamp, säger hon och poängterar att det inte är farligt för hundarna.
  Samtidigt betonar hon att det inte är en lek och att det är viktigt att hundföraren har lydnad på hunden.
  – Kan inte hunden släppa ska du inte leka med den oavsett ras, säger hon.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.