Veterinär varnades

En veterinär från Ängelholm har fått en varning från Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård, efter att han gjort en miss vid en operation av en hund.

Nämnden anser att veterinären har handlat försumligt i sin yrkesutövning. De anser också att veterinären har slarvat med journalföringen eftersom den aktuella journalen saknade både operationsberättelse och uppgifter om hur mycket läkemedel som hunden fick vid besöket.

Operationen skedde i december 2008, något gick snett under operationen och hunden började blöda onormalt mycket. Hunden blödde fortfarande då den lämnade kliniken med sin ägare. Senare på dagen sökte hundägaren hjälp hos veterinärjouren, där man var tvungna att operera hunden på nytt, hunden fick också blod för att överleva.

Veterinär varnad efter operationsmiss


Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.