Fästinghalsbandet Scalibor kan göra din hund aggressiv

Nu kommer historier om biverkningar så som aggressivitet, urinera blod, svullen hals osv, detta skall bero på att hunden använder fästinghalsbandet Scalibor.

I AB idag står att läsa om en bordercollie som blev aggressiv efter att ha använt fästinghalsbandet Scalibor. 3 gånger skall den annars så snälla hunden ha attackerat sin ägare, då halsbandet togs av blev hunden sitt gamla vanliga jag igen. Ägaren tänkte avliva hunden pga attackerna, som tur var så tog hon först av fästinghalsbandet och upptäckte då att hunden enbart reagerade med aggressivitet som en biverkning på halsbandet.

Det är en känd biverkning, men vi får bara in ett par fall per år, säger Karolina Törneke, veterinär på Läkemedelsverket. Men aggressivitet är ovanligt. Det vanligaste är att de blir vingliga, skakiga och slöa, säger hon.

Tiotusentals hundar i Sverige går varje sommar runt med halsbanden, som skydd för de farliga fästingsjukdomarna borrelia och anaplasmos.

Företaget själv säger så här om halsbandet: Hundar som är ovana vid halsband kan klia sig de första behandlingsdagarna. Detta är i normala fall övergående. Om biverkningar såsom klåda, rodnad, stark oro eller håravfall skulle uppstå, bör halsbandet tas av och hunden schamponeras. 

Vi undrar varför det inte står på produkten att den kan ha biverkningar så som aggressivitet?

Hund i fästinghalsband attackerade sin matte

Hund i fästinghalsband angrep matte


Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Fästinghalsbandet Scalibor kan göra din hund aggressiv

  1. Sofia skriver:

    Min rottis är just nu hos vetrinären inlagd för dropp. Tog av scalibor i söndags och bada hunden eftersom hon var enormt flåsig dygnet runt. Efter badet verkar det blivit värre, hunden attackera våra katter som hon alltid lekt med, slutat äta och dricka och sitter endast i soffan och flåsar och vaktar sin leksak dygnet runt.

  2. Pingback: Hund avled av fästinghalsband |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.