Katt attackerar hundar i Sundsbruk

En katt i Sundsbruk gör verkligen skäl för uttrycket ”som hund och katt” hon går nämligen till attack mot hundar.

Under den senaste veckan har två hundar blivit attackerade av en katt i Sundsbruk, man misstänker att det är samma katt som ligger bakom båda fallen. Först fick en schäfer sig en rejäl omgång, så hon skadade hornhinnan i ena ögat. Kattägaren såg vad som skedde men avlägsnade sig från platsen. I söndags blev en hundvalp av mindre ras anfallen av en katt, troligtvis samma ”hundhatande” katt som gick till anfall mot schäfern.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 Responses to Katt attackerar hundar i Sundsbruk

 1. Gunilla skriver:

  Tydligen stämmer ordspråket ”hund-katt” i detta inlägg, fast personligen har jeg verkligen upplevt tvärtom att hund-och-katt trivts mer än bäst tillsammans.
  Finns det några ”vetenskapliga” undersökningar om ”hund-och-katt” ? ? ?

  • dognewss skriver:

   Någon som har svar på Gunillas fråga? Tipsa oss gärna

   • Anonym skriver:

    jag och min hund blev också utsatta för några år sen när vi var ute, en katt kom springande långt ifrån och flög på min pudel, för att få bort katten tog jag foten och försökte mota bort den med den påföljden att den högg mig i låret och hängde kvar medan jag skräckslagen och chockad tog min dvärgpudel under armen och sprang till våran port, katten släppte taget men sprang efter oss och i glasrutan på porten försökte han komma in, jag fick ett stort och djupt sår i låret som jag var tvungen att uppsöka läkare för att få en spruta för, läkaren trodde inte sina ögon när han såg såret och han blev förskräckt när han hörde att det var en katt som gjorde detta, efter det hade jag i flera dagar med mig en stor pinne när jag gick ut, än i dag är jag vettskrämd när jag ser en katt ute, men vad vet man vad som hänt katten innan det är det svårt att sia om, min lilla pudel gick bort för några år sedan, och idag har jag konstigt nog två katter och en liten chihuahua, det är innekatter som kommit hit på olika vägar, och som blivit kvar, jag älskar att ha djur omkring mig, idag är det min lilla chihuahua som håller ordning på våra katter Bosse och Puss, som min dotter döpt dom till, men utekatter har jag stor respekt för,
    Christina

 2. Elbert skriver:

  Min malle tik råkade ut för en sån katt men denna gången dog katten för min tik fann sej snabbt och försvarade sej och det lät jag henne göra med.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.