Pressfrukost Sund i mun

För att skapa en ökad kunskap hos hundägare kring hundars munhälsa höll Pedigree® i samarbete med Svenska Kennelklubben en lyckad pressfrukost igår den 26 april.

Hundratusentals svenska hundar lider av dålig munhälsa och får ingen vård. Enligt studier är mer än åtta av tio hundar över tre års ålder drabbade. En stor kampanj ska för andra året i rad lyfta frågan och få hundägare att ägna mer tid och uppmärksamhet åt hundarnas munhälsa. Kampanjen drivs av Pedigree® i nära samarbete med deltagande veterinärer och med stöd från Svenska Sällskapet för Djurtandvård och Svenska Kennelklubben.

Hundar drabbas av problem med bakterier som fastnar på tänderna och bildar en vitaktig beläggning som kallas plack. Om placken inte tas bort bildas tandsten som bara kan avlägsnas av veterinärer. Bakterier i plack och tandsten kan sedan angripa tandköttet och leda till inflammationer som i värsta fall leder till tandlossning. Det kan vara svårt att upptäcka problemen och hundägarna måste vara uppmärksamma på tecken som exempelvis dålig andedräkt, blödningar i tandköttet, eller att hunden bara tuggar med en sida av munnen.

– Sjukdomar i tandköttet är en av de allra vanligaste sjukdomarna hos vuxna hundar. Det är ett stort problem och vi tycker det är positivt med en kampanj som fokuserar på detta. Hundägarna måste uppmärksamma problemen och ge hunden den vård och behandling den behöver, säger Hedvig Armerén (bilden), legitimerad veterinär och sekreterare i Svenska Sällskapet för Djurtandvård.

Under Sund i mun månad i maj erbjuds gratis tandkontroller av veterinärer i hela landet med målet att öka kännedomen om detta okända problem. Mera info om det kommer att finnas på Pedigrees hemsida inom kort.

KOSTNADSFRI tandkontroll hos veterinären under SUND I MUN MÅNAD – maj 2012 mera info HÄR


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Pressfrukost Sund i mun

  1. dognewss skriver:

    KOSTNADSFRI tandkontroll hos veterinären under SUND I MUN MÅNAD – maj 2012 mera info http://sund-i-mun-manad.pedigree.se/FreeVetCheck.aspx

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.