Hundar skolas med elhalsband och stackel

I Finland finns det fortfarande hundägare som använder sig av stackel och elhalsband när man skolar en hund.

Finlands djurskyddsföreningars förbund säger att hunden tar skada av de våldsamma metoderna. En hund ska skolas, man ska sätta gränser för den. Men skolningen skall ske på annat sätt och inte med våldsamma metoder. Tv-programmet Koirakuiskaaja (Hundviskaren) som visas på TV i Finland har väckt uppmärksamhet eftersom den ger exempel på våldsamma skolnings metoder. I programmet medverkar den amerikanska hunddressören Cesar Milan, han använder sig bland annat av elchocker, uppger förbundet.

Stackel med över åtta millimeter långa piggar är förbjudna i djurskyddslagen i Finland, lagen talar däremot inte om användandet av elhalsband.

Hundar skolas fortfarande med elhalsband och stackel


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hundar skolas med elhalsband och stackel

  1. Yasmine skriver:

    Det E-halsband som Cesar Milan använder sig av skickar ut vibrationer som motsvarar den högsta vibrationen på din mobiltelefon. Det har ingenting med elekricitet att göra och skadar inte djuret på något sätt. Jag kan inte påstå att han aldrig har använt halsband som använder sig av elstötar, men aldrig under senare år har sådana halsband förekommit i hans undervisning/uppfostran. Jag talar varken för eller emot Cesar Milan, men rätt ska vara rätt, speciellt när man driver en blogg med så många läsare som ni har. Fortsätt det goda arbetet men håll ordning på vad som är vad 🙂 Det är väldigt ofta människor förväxlar nutidae-halsbanden med de gamla som arbetade med elektrisk behandling.

    • Yasmine skriver:

      (Ytterliga kommentar: Det finns även de elhalsband som arbetar med små korta subtila stötar och upplevelsen liknar den du får när du får en lätt stöt av att ha tex. suttit i soffan, men den högsta graden som finns på de halsbanden består även dom enbart av en konstant vibration utan några elektriska stötar) 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.