Hund dog av narkos

Din Veterinär – Smådjursmottagningen i Lekeryd är anmäld till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård, efter att hunden Ozzy dog på bordet vid ett rutiningrepp. 

Det är inte ovanligt att man måste gå till veterinär för att dra ut mjölktänder på en dvärghund (läs mer här). Hunden Ozzy skulle bara få sina mjölktänder utdragna och sedan få åka hem igen. Nu blev det inte så, Ozzys hjärta orkade inte med narkosen utan han somnade in för gott. Något som fick ägarens hjärta att brista. Hon har nu anmält veterinären till  Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård och vill varna andra.

Tyvärr är det inte ”ovanligt” att en liten hund inte klarar av narkosen, bara ifjol dog minst tre dvärghundar under narkos vid kejsarsnitt i Finland. Det är alltid en risk att söva ned en hund,något som var och en hundägare måste tänka på då de överväger att söva ned hunden.

Vi tar dock inte ställning till om veterinären ovan gjort sig skyldig till nåt fel i vården av Ozzy.

Hunden dog vid veterinärbesöket

Rambo förlamades efter att veterinären drog ut mjölktänderna


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 Responses to Hund dog av narkos

  1. Britt-Marie skriver:

    Tragiskt, dock är det en risk med narkos och det gäller särskilt små hundar.Jag vill och kan därför inte uttala mig om det var ett fel av veterinären eller inte. Men jag tycker väldigt synd om hundägaren som förlorade sin hund på detta tragiska sätt.

  2. Pingback: Hunden Ozzy vaknade inte ur narkosen- veterinären får en erinran |

  3. Pingback: Zandy fick hjärtstopp under lättare nedsövning – förlorade synen och kan inte gå |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.