Bra att veta till vilka utflyktsmål Du får ta med din hund

Hos ett antal svenska dagsutflykter är det tillåtet att ta med sitt husdjur. I översikten här nedan kan du läsa om vart hundarna är välkomna. Hunden måste ofta vara kopplad. I vissa fall har man ännu fler regler och villkor att följa om man tar med sin hund. Det kan vara så att man måste ha med sig bajspåsar eller kanske att hunden inte får gå i alla områden!

Det finns ett antal dagsutflykter där det inte är tillåtet att ta med hunden alls. Ska du besöka ett museum är det nog bäst att lämna din fyrfotade vän hemma. Här tolereras dem oftast inte. Samma gäller för de flesta djurparker. Djuret kan bära på en sjukdom, denna kan i sin tur smittas till en av djurparkens invånare. Är det ett måste att ta med hunden på utflykten, kolla då här nedan vart han eller hon får komma och eventuella lösingar de erbjuder.

Dagsutflykt Husdjur tillåtet Kopplad ett måste Pensionat Övrigt
Astrid Lindgrens Värld Ja Ja Lugna hundar är välkomna. Finns vatten åt dem vid Våffelstugan.
Furuvik Parken Ja Ja Inte tillåtet i vissa områden. Se här.
Gröna Lund Nej
Gustavsvik Ja, på campingen och i vissa stugor är husdjur tillåtna. Ja “I ett av servicehusen finns ett kaklat hundbad med fön där hunden kan torkas. Vissa perioder är badplatsen inte tillåtet för husdjur.
Halmstad Äventyrsland Ja Ja
High Chaparral Ja Ja
Kolmården Nej Finns två hundpensionat i närheten.
Leksand Sommarland Nej Finns rymliga hundburar i skuggan att hyra för 50 kr i entrén. (Går inte att förboka)
Liseberg Nej
Nils Holgerssons Värld Ja Ja
Ölands Djur & Nöjespark Ja Ja Finns hunddagis på plats. (Går inte att förboka)
Parken Zoo Nej Finns hunddagis i närheten
Skara Sommarland Nej Finns pensionat ca 8 km från parken.
Tomteland Ja Ja Får inte följa med i husen och det råder ett hundförbud i den del av parken där djuren befinner sig.
Vasamuseet Nej
Ystad Djurpark Ja Ja Får inte vara med vid badet.

Saknar du något eller har du tips? Hör av dig!

Tips

  • Vill du besöka en specifik dagsattrakion, informera då först om hund är tillåtet. Det skulle vara riktigt tråkigt om du hade åkt hela vägen dit och sedan får reda på att din trogna kompis inte får följa med in.
  • Säg till att ha med tillräckligt med gott till hunden. Det finns inga djuraffärer eller speciell anpassad mat till husdjuret. Några hundgidis håller dessutom din hund.
  • Har du en hund som är helt galen i att få uppmärksamhet från andra människor? Då är det kanske bra att välja en lugn dagsutflykt. Finns det många människor i parken så finns det stor chans att alla vill klappa hunden. Då kommer du inte komma fram ett steg!
  • Kolla innan vad vädret kommer att bli den dagen. Är det för varmt är det inget skoj för djuret att följa med. Hunden tillbringar då hellre sin tid i skuggan eller vattnet istället för bilen och en folkmassa. Något som vi och alla parker avråder är så klart att lämna djur i bilen. Det kan kosta deras liv.
  • Ta med det som krävs, som bajspåsar och kort koppel.
  • Vill du absolut inte missa en dagsutflykt där hunden inte är tillåten kan du alltid lämna den hos ett djurpensionat i närheten. Sök ett pensionat i närheten av utflykten och informera om det finns plats kvar för ditt djur.

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.