Kronofogden säljer valp på auktionssajt

krono

Kronofogden säljer en 10 veckor gammal Kinesisk nakenhundsvalp på akutionssajt, där man får lämna bud fram till den 28 oktober.

Det kan kännas lite konstigt att man säljer en hund på auktion, men enligt lag klassas hundar som vilken vara som helst, ändå undrar man om det verkligen är så här som hundvalpar skall säljas? Borde svensk lag ses över vad beträffar hundförsäljning?

Kronofogden säljer valp på AuktionstorgetDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

13 Responses to Kronofogden säljer valp på auktionssajt

 1. Nicole skriver:

  Absurt! Tänk om den blir föremål för kamp eller blir plågad?

 2. Sture Engström skriver:

  Det är en hel kull om 5 valpar. SKK har nu tillskrivit både Jordbruksverket och Kronofogden direkt och påtalat eventuellt lagbrott samt att vädjat till dem att skänka hunden/arna till en djurskyddsorganisation. Djurskyddet Sverige tar också tag i detta. Vi behöver ett massivt stöd för detta, oavsett synen på konsumentköplag etc.

  • JohnF skriver:

   Varför skall Kronofogden skänka bort hundarna när de ät tagna i utmätningssyfte?
   Hundarna är inte misskötta eller på annat sätt skadade.
   Då är det bättre att valparna säljs av ägaren och kronofogden får överskottet på försäljningen?
   Vilket i min kalkyl borde generera mer pengar än att ta hundarna, ej kunna sälja dem reg. och dessutom betala annan kennel för inackordering.
   Detta är renrasiga hundar med stamtavla som KFM valt att sälja som blandras för att minska omkostnaderna.

   • Rebecca skriver:

    John: Du har ingen aning om vad du skriver, eller vad dett får för konsekvenser i verkligheten!

 3. Agneta skriver:

  Den lagen skall bort nu medesamma! Har gått på tok för långt med inkasso lagen.Bedrövligt och mycket magstarkt av vederbörande kronofogden::(

 4. Stinastygg skriver:

  Kronofogden får EJ beslagta hundar i utmätningssyfte, oavsett hundens eventuella ekonomiska värde. Detta eftersom att hunden räknas som familjemedlem. Kronofogden adopterar ju inte bort dina barn för att lösa dina skulder heller…

  • dognewss skriver:

   ”Husdjur får utmätas om det ekonomiska värdet väger tyngre än det emotionella värdet…men det är kronofogden som tolkar detta. (taget från deras egen hemsida)”

 5. Lisette Lood skriver:

  Sture: hur vet du detta om att SKK har skrivit till dem? Jag vet att SKK har vetat om detta i fyra veckor men inte gjort något åt det för att hjälpa ägaren av valparna. Valparna har blivit tagna för att ägaren fick en skuld när deras företag gick i konkurs förra året. Valparna hade det väldigt bra hos ägaren och han vill gärna få hem dem igen. Detta är renrasiga hundar som kronofogden bestämt ska säljas som blandras för att omkostnaderna ska vara mindre.

 6. Inger Karlsson skriver:

  Det är fruktansvärt, dom stackars valparna kan ju hamna vart som helst och i vilka hemska hem som helst :'(

 7. Pingback: Stoppa kronofogden från att ta sällskapsdjuren! |

 8. JohnF skriver:

  Rebecca// Jag är inblandad i historien så jag vet. Om det nu är så att KFM får ta djur så är det väl bättre att ägaren säljer djuren för fullpris än att KFM tar djuren och omplacerar dem för en kostnad på flera hundra per dygn och dessutom inte får djuren reg eller vac. För att så småningom sälja dem som blandras för en billig peng.
  Jag vet inte vad DU menar med konsekvens. Konsekvensen finns redan eftersom KFM anser att man får ta djur med vissa undantag.

 9. Alex skriver:

  Renrasiga hundar som kronofogden bestämt skulle säljas som blandras för att omkostnaderna ska vara mindre. Hade de kommit till mig efter mina hundar så skulle de få smaka på knytnäve. Jag ser ingen skillnad på att ge sig på mina ungar eller mina hundar. Knytnäve i vilket fall som helst. Sen kan jag sitta i rätten och diskutera omständigheterna, politik och myndigheternas moral i dessa frågor. SKK, JBV, mf värnar om djurens bästa men ingen ser fel med detta. Djur kan mycket väl hamna i felhänder för ingen kollar upp budgivare. Pengar är viktigast. Då tycker jag att bl.a SKK, JBV har för liten inflyttande om ingen alls, för de inte kan påverka.. Hyckleri! att sitta på sina stolar och inte vilja komma i kläm med lagen. Att valparna är inte längre med i budgivningen innebär inte att det är slut med den saken. Dubbelmoral och svindleri, det är vad det är. Inte konstigt att Kronofogden er ute efter allt som rör sig för att täcka kostnader som de själva festar bort på sina tjänsteresor. Knytnäve till de som inte vill sätta stop för utmätning av allt levande!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.