Insmugglade hundar saknade rabiesvaccin

En kvinna som blivit fodervärd till en insmugglad hund tvingades lämna tillbaka hunden, då den saknade rabiesvaccin.

Kvinnan blev misstänksam då ägaren till hunden bett om att inom en 5 års period göra 20 parningar!!!

Ägaren får nu välja mellan avlivning eller karantän, det senare kostar 17000 kronor för en hund.

Totalt skall man ha hittat fyra hundar i Sundsvalls området, som saknade giltiga papper på att de var vaccinerade. Tre hundar omhändertogs för provtagning medan en av hundarna gömdes undan. Ägaren fick två val, avlivning eller karantän, ägaren valde att låta avliva en av hundarna men står nu inför ytterligare val om avlivning eller att betala dyr karantän för de två andra hundarna.

Vi skrev tidigare om de svenska paret som blev tagna av tullen och polis i Oslo då de försökte smugga in hundar till Norge från Vit Ryssland. Det har även gjorts ett TV program i Norge där smugglarna åker fast. Av den info vi har tagit del av skall en av smugglarna ha ett registrerat kennelnamn hos Svenska kennelklubben och fött upp bla dvärghundar tidigare i Sverige.

Svensk smugglar valpar från Vitryssland till Norge

”Det är klart man blir jätteupprörd”

Blev fodervärd till valp som är insmugglad

Isolerade hundar var inte vaccinerade mot rabiesDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.