Hundtvist i Hovrätten

Ett ungt par har gått enda upp i Hovrätten med en tvist om vem som äger de tidigare kärleksparets då gemensamma hund Tyson, en blandras.

Hovrätten har utsett en advokat som skall hållen en offentlig auktion om hunden för att sedan dela köpeskillingen mellan parterna.

Hunden inskaffades gemensamt, mannen äger hunden enligt Jordbruksverkets sida medan kvinnan står på hundens försäkring och som ägare hos hundens veterinär. Hovrätten har nu slagit fast att båda två äger hunden och att hunden skall auktioneras ut. Vad vi inte förstår av artikel i Expressen är om hunden skall auktioneras ut till allmänheten eller paret emellan?

Tvisten blir väl inte löst om den ena parten skall köpa ut den andra för båda två vill ju ha hunden?

Hoppas det inte är skattepengar som används till denna idiotiska tvist!

Till alla Er där ute som skaffar/äger hund, skriv tydligt köpeavtal vem som äger hunden så ni slipper en liknande tvist!

Gjorde slut – nu måste hunden auktioneras utDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Hundtvist i Hovrätten

  1. Jen skriver:

    Som jag har förstått det av andra exempelfall, så kan personen som stå på köpeavtalet ändå hamna i en tvist om båda parter har gemensamt betalat övriga kostnader under en längre tid tillsammans. Tex mat, vaccinationer osv. Så isf ska man betala allt för sin egen hund för att vara på den säkra sidan, men det blir kanske konstigt om man lever i ett samboförhållande där hunden ses som bådas hund trots vem som står på köpeavtalet. Ett dilemma helt klart.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.