Veterinär efterlyser hundkörkort

För att få bukt med alla hundattacker som sker i Helsingfors i Finland efterlyser nu veterinär Bearice Cleve körkort för hund.

Enligt polisen har det under det här året skett tiotals attacker bara i huvudstadsregionen där hundar har anfallit andra hundar eller människor. För att få bukt på alla hundattackerna anser nu veterinär Cleve att ett körkort för hund kan vara lösning på problemet.

Cleve vill att man innan man köper en hund ska genomgå en kurs för att lära sig handskas med hundar och uppfostra dem. Hon ger som exempel att i Tyskland får man inte ha vissa hundraser om man inte har genomgått ett prov.

Hundkörkort har varit på tapeten i Sverige också men varje gång det kommit på tal så har det blivit storm och idén har röstats ned. Intressant blir att se om vårt grannland Finland inför hundkörkort innan Sverige gör det?

Många hundattacker i Helsingfors

Veterinär: Hundkörkort bra idéDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Veterinär efterlyser hundkörkort

  1. Pingback: Tindra har djupa jack i låret efter hundattacken |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.