Hundar tvingas bära munkorg

Efter flera incidenter har regeringen tagit beslut om att alla hundar som är högre än knähöjd skall tvingas bära munkorg.

Regeringen har tröttnat på slarviga hundägare, nu ryter regeringen till och har bestämt att alla hundar högre än knähöjd skall bära munkorg. Lagen kommer att träda i kraft den 1 juni och justitieminister Beatrice Ask kommer personligen att dela ut böter till den som bryter mot lagen.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

12 svar på Hundar tvingas bära munkorg

 1. Britt-Marie skriver:

  April april detta var ett aprilskämt 🙂 Ha en fin dag.

 2. Ewa Hansson skriver:

  April, april…

 3. maritas5@hotmail.com skriver:

  Jag älskar aprilskämt

 4. Sofia skriver:

  Haha.
  Passande aprilskämt så här i tider då hundattacker rapporteras in varje vecka. Kanske skulle man kunna tänka sig att det var på sin plats 😉

 5. Paradiz skriver:

  hoppas regeringen då betalar alla munkorgar och tränar hundar att bära den samt står för alla vet kostnader då hunden inte kan andas normalt i det fängelset, satans påhitt att seriösa hundägare ska lida för folk som inte kan sköta sin hund.

 6. sarah skriver:

  Jag hoppas detta är ett aprilskämt, men det var inget roligt skämt i så fall.

  Och hundar lägre än knähöjd kan väl också göra skada?

  om hunden inte är stabil kan det vara bra som en extra säkerhet men det hundägare måste lära sig är att förstå att hunden är ett djur med instinkter o att man bör hålla avstånd o ha koll på sin hund. Även en ”snäll” hund kan reagera negativt tex när den blir trängd.

 7. Anki Hagberg skriver:

  April, april!

 8. Sara skriver:

  Kul skämt, fast hade gärna sett att det var sant!
  Senast idag blev jag och min valp påhoppade av en stor hund – rispad och blodig blev min lillkille, men vi hade tur som klarade oss så lindrigt!
  F*n att folk inte uppmärksammar sina hundar mer – en lag om munkorg på VISSA stora hundar skulle uppskattas. Fast bättre vore det ju så klart med hundkörkort då den som bär skulden är hundföraren.

 9. Jessica skriver:

  Sara.. Vi om har stora hundar som blivit påhoppade av små hundar.. Hur ska det lösas?? Har en schäfer som blivit påhoppad av en Jack Russel. Hunden satte sig i kinden på min hund och släppte inte..

  • Sara skriver:

   Jag ska omformulera mig, jag menar absolut VISSA hundar och inte VISSA STORA hundar, ber om ursäkt för denna fel skrivning – det blev av bara farten!
   Absolut kan små hundar också vara jäkliga om man inte har pli på dem!

 10. Pingback: Dog News aprilskämt blev en snackis |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.