Tindra har djupa jack i låret efter hundattacken

Lilla 10 månader gamla Tindra har tre djupa och långa jack i låret och slitmärken efter hundattacken i Härnösand i helgen, mamma är fortfarande chockad!

Vi slogs för Tindras liv säger mamman till SVT.

Tindras mamma säger till Expressen : Vi var på väg för att köpa glass och jag skulle lämna vagnen med min mamma. Jag hann ta ett steg från vagnen och från tomma intet såg jag en brun hund i ögonvrån som slet ut min Tindra från vagnen. Jag var jätterädd! Lilla Tindra har bandage och kommer vara tvungen att besöka vårdcentralen regelbundet flera gånger i veckan framöver.

Tindars mamma har fått men för livet hon kommer aldrig mera att våga gå nära en enda hund!

Hundägare förstår nog INTE hur viktigt det är med hunduppfostring och att ha koll på sin eller den hund man har ansvar över! Det är allt för lockande att visa omgivningen hur duktig man är och hur fint ens hund lyder en och så låter man hunden gå lös eller under sådana förhållanden så att olyckor sker.

Nu var mannen som hade hand om denna hund alkoholpåverkad så han borde inte haft hand om en hund alls! Han ägde inte hunden och frågan är vad har hundägaren för omdöme som överlåter en hund under sådana förhållanden?

Vad skall behöva hända INNAN vi får till en ändring, i Finland funderar man över hundkörkort  Alla tjatar om att vi har så bra lagar men kanske ett körkort för hund vore lösningen?

Kolla foton på lilla Tindra på länken:  Tindra, 10 månader, attackerades av hund

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.