Möt Chanel hunden Batman från långfilmen Pojken med guldbyxorna

Ansiktsporträtt

Dog News hade äran att träffa och intervjua Pomeranian hunden Chanel som spelar hunden Batman  (vi skrev om i veckan )i långfilmen Pojken med guldbyxorna som har premiär på bio den 26 september.

Chanel i solen

Chanel i lätt sommarpäls

Uppdaterat nedan om Chanels roll i filmen efter att vi på Dog News sett filmen i samband med Världspremiären i Göteborg den 6 augusti:

Uteliggaren Zeke har hittat ”Batman” (som Chanel heter i filmen) övergiven i en sopcontainer, hade inte Zeke tagit hand om ”Batman” hade hunden säkert dött. ”Batman” är Zekes ända vän och även om han själv inte ens har råd med en bostad så säljer han inte ”Batman” ens för 10 000 kr!!! Så mycket betyder ”Batman” för Zeke. ”Batman” ger inte bara Zeke sin kärlek utan han hinner även med att trösta huvudrollsinnehavaren Pojken med guldbyxorna och senare även en tjej som förlorat sin pappa…….en mycket spännande film där  hunden”Batman” har den tröstande rollen en hund som sprider kärlek……

ella5

Till vänster i grå t-shirt Zeke som spelar uteliggare och ägare av Chanel som i filmen heter ”Batman” och är en kille. Regissör Ella Lemhagen, representant för Film i Väst, (damen i ljus jacka). Pojken med guldbyxorna själv (Lukas Holgersson i vit t-shirt) och längst till höger Fredrik Wikström Nicastro, producent på Tre Vänner. Alla samlade direkt efter premiärvisningen av filmen Pojken med guldbyxorna.

Kan Du berätta hur allt började, hur fick just Du rollen i den berömda filmen? 

Min matte fick ett samtal från en kvinna som driver Dogmodel i Stockholm. Hon hade ringt till vår uppfödare och efterfrågat en liten hund som var valp. Jag var då ca 7 månader och vår uppfödare tänkte genast på mig eftersom jag är så liten, så hon förmedlade hur de kunde komma i kontakt med oss. Hon ringde upp och matte fick komma med mig till Gothenburg Film Studios för en casting. Där var flera hundar som ville visa upp sig, jättefina hundar. Vi visste inte vilken film det handlade om utan tänkte inte så mycket på det. När produktionsmänniskorna tittat på hundarna och kontrollerat hur de skulle passa till det som skulle göras så bad de oss alla att åka hem och skulle återkomma senare. När vi kommit hem så gick det någon timma tills fick vi ett samtal att de valde MIG! Åh, vad glada vi blev! Inte förrän vi fick manus skickat till oss någon dag senare så visste vi vilken film det var och när vi fick reda på det så blev det ännu mer spännande, en sådan fantastisk film som åter skulle filmatiseras.

Chanel letar skugga bakom palmen

Chanel letar skugga i sommarvärmen

Fick Du sitta i många kändisars famn?

Jaaa! Barnen tyckte om att hålla mig och jag älskade dem, men även en del av de vuxna ville ta bild med mig och gosa med mig.
Var det svårt att spela in film? Var det något speciellt som Du var tvungen att lära dig innan inspelningarna? 

Det kunde bli en del väntan ibland, men jag var så duktig och tog det med ro. Jag fick ofta något gott ben eller så medan vi väntade. Matte tränade mig en del på inkallning för det var ju viktigt att jag inte rymde under filmningarna. Det som var svårt var nog att hålla reda på var matte var 🙂 Jag hade fullt sjå att titta efter henne när dom gick iväg med mig. Jag ville gärna ha henne under uppsikt hela tiden.
Vad var roligast och vad var tråkigast med att spela in film?

Roligast var nog att barnen var så underbara mot mig, dom tyckte nog om mig ganska mycket. Det var nog inget som var riktigt tråkigt faktiskt, har bara härliga minnen, det är faktiskt helt sant! 🙂
chanel är liten

Chanel är en väldigt liten Pomeranian, bara ca 18 cm hög

Vad kommer Du aldrig att glömma från filminspelningarna? 

Jag glömmer inte att jag har fått sitta i sminklogen, det är det nog inte många hundar som har gjort. Jag kommer aldrig glömma något tror jag, detta kommer för alltid finnas hos mig. Dessutom kommer jag bli påmind när jag får se filmen sedan.
Tror Du att Du blir berömd efter att filmen släpps att folk kommer att känna igen Dig på gatan? 

Jag tror kanske att människor kommer känna igen rasen. Jag hoppas att folk märker hur underbara vi är och att jag gör rasen rättvisa <3

syskonkärlek

Chanel bor tillsammans med sin lillasyster Chloé som har samma far och mor som Chanel men kommer ur en senare valpkull

Skulle Du vilja spela in fler filmer om Du fick förfrågan? 

Det skulle jag nog kunna tänka mig, fast jag är väldigt nöjd med att ha fått medverka i denna filmen och det räcker mer än väl.
Och till sist, hur gammal är Du och var bor Du?

Nu har jag hunnit bli nästan ett och ett halvt år och bor med familjen Palm och min syster Chloé (8 mån) i Fjärås som ligger ca en mil söder om Kungsbacka.

sötis

Chanel tackar för att hon fick vara med, nu går hon in och lägger sig för det är alldeles för varmt ute i solen idag

Ni kan läsa mer om Chanel på hennes facebooksida här

Chanel är uppfödd av Kennel Black Orange’s se hennes sida här

Här kan Du läsa allt om hunden Batman och filmen Pojken med guldbyxorna

pojkenmedalla

Chanel som spelar hunden Batman ses här med alla barnen från huvudrollerna i filmen

Allers artikel

Artikel i Allers vecka 42

Pojken med guldbyxorna 1:a på BioToppen efter premiärhelgen! 

1atDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

7 svar på Möt Chanel hunden Batman från långfilmen Pojken med guldbyxorna

  1. Pingback: Vår Chanel medverkar i långfilmen Pojken med guldbyxorna | Indy – Sveriges Sötaste hund

  2. Pingback: Pomeranian i Guinness rekordbok- snabbast i Världen på 2 tassar |

  3. Pingback: Tävling – Vinn filmen Pojken med guldbyxorna på DVD |

  4. Pingback: Tävling – Vinn filmen Pojken med guldbyxorna på DVD | Indy – Sveriges Sötaste hund

  5. Livia skriver:

    Hej alla i pojken med guldbyxorna! Jag har kollat på eran film 5 gånger och nu är jag sugen på att få träffa er så jag undrar vad jag kanske kan träffa er.💕

  6. Pingback: Anders Bagge tillbaka i TV med programmet Bagges hemlösa hundar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.