Vardagsmotion för Dig och Din hund

stavarAtt motion är viktigt för oss människor det vet alla, men det är inte alla hundägare som vet att det är livsviktigt för hunden att få motion dagligen. Motion påverkar hela hundens liv, inte bara muskler, matsmältning etc utan också hundens pälskvalité och välbefinnande.

För att Du själv skall få ut så mycket som möjligt av att Du rastar Din hund så kan Du göra som jag och använda dig metoderna jag kommer lista. Jag har hunden kopplad i ett skärp i midjan och går stavgång samtidigt som jag rastar hunden. Vi börjar alltid med att gå en sväng på sandvägar för att värma upp, sen beger vi oss mot skogen och går i kuperad terräng, tar mindre stigar genom skogen och får varvad träning genom att gå i både nedförs backar som uppförs backar. Akta så Du inte skadar Din hund med stavarna, hunden brukar lätt lära sig att gå intill utan att träffas av stavarna. Du får tänka på att det så här års inte är tillåtet att låta hunden springa lös i skogen då djuren har ungar.


 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.