Det finns ingen ras som heter TeaCup Pomeranian

Efter att Paris Hilton gick ut med att hon köpt världens minsta Pomeranian hund, i USA kallad ”teacup” Pomeranian så har tyvärr många unga tjejer i Sverige hört av sig till uppfödare av rasen.

Men det finns ingen ras som heter teacup Pomeranian, det är ett uttryck som tyvärr används i USA för Pomeranian hundar som får en lite mindre vuxenstorlek än övriga exemplar av rasen. En allt för liten valp kan drabbas av sjukdomar som är förknippade med dvärgväxt. Det är inget att sträva efter att föda upp så små individer som möjligt och inget vi tror att uppfödare i Sverige heller håller på med!

Om någon uppfödare i Sverige ger sig ut för att föda upp ”teacup” Pomeranian hundar så skall ni dra öronen åt er, för dessa existerar inte! Däremot föds det klart mindre exemplar av rasen ibland vilket är ett resultat av att rasen en gång har nedavlats från att ha varit en betydligt större hund. På loppet av 100 år avlade man ned rasen Pomeranian från ca 15 kg till en 3 kg liten hund. Detta ger fortfarande ojämn storlek på individerna i valpkullarna idag!

TeaCup används tyvärr inom flera raser men som sagt så existerar ingen TeaCup ras alls utan är bara ett dumt uttryck av de som vill tjäna extra pengar på att lura lättlurade köpare!

Dessutom så ser Paris Hiltons valp lika stor ut som en vanlig 8 veckors valp där den sitter i hennes famn, vi tror helt enkelt att damen Hilton kan ha blivit lurad. Medan på de första bilderna såg den mest grotesk ut.

paris-hilton2hilton

Kolla in fotona, är det någon av Er som tror att den lilla vita valpen med de STORA klotformade runda ögonen är samma individ som Paris Hilton håller på armen med de mycket mindre något mandelformade ögonen? Lurad?!

Liknande bilder på Pomeranian valpar som den som Paris Hilton skall ha köpt fanns på svenska Blocket ifjol, kolla in här Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det finns ingen ras som heter TeaCup Pomeranian

 1. yorkielove skriver:

  Upplysningsvis finns inte teacups nagonstans inom hundvarlden, forutom hos de, s.k. uppfodare, som vill fa manniskor att tro att de finns.

 2. yorkielove skriver:

  Upplysningsvis finns inte beteckningen ”teacup” inom nagon hundras. Enbart ett ut truck, som oseriosa, s. k. uppfodare anvander for att luras.

 3. Pingback: Fakta att skaffa en Pomeranian valp |

 4. Sara skriver:

  Photoshop är en intressant uppfinning, vilken hund som helst hade kunnat få de ögonen med lite finess =P

 5. Pingback: Paris Hilton köpte världens minsta Pomeranian hund för 90 000 kr | Indy – Sveriges Sötaste hund

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.