Djursjukhuset missade tumör – Saga har bara månader kvar att leva

…så säger Sagas ägare Emelie Ekroth till Expressen. MIN HUND FICK FEL JUVERSIDA BORTOPERERAD på Evidensia specialistdjursjukhus i Helsingborg, skriver Emelie på sin facebook sida, inlägget har redan delats över 200 gånger.

Emelie säger att hennes hund har blivit utsatt för livsavgörande missar, fått utstå smärta i onödan då dom amputerat fel juverdel och hunden har nu en cancerdiagnos som involverar en lymfknuta som hade kunnat förhindras om veterinären hade opererat bort rätt juverdel från början.

Allt började i somras då knölar upptäcktes, på djursjukhuset kom man överens med Emelie om en operation. Problemet var bara att veterinären tog fel på höger och vänster och opererade bort fel juver. Efter nya provtagningar menade veterinären att det handlade om en ”snäll” cancer så man kunde avvakta. Hunden opererades på nytt efter 3 månader då man upptäckte att det var en elakartad tumör.

Nu har hunden bara månader kvar att leva och hela ”kalaset” har gått loss på 62 289 kronor, en stor del pengar som Emelie fått betala ur egen ficka. Den behandling djursjukhuset rekommenderar nu är cellgift för 35 000 kr.

Emelie vill ha en ursäkt från djursjukhuset men även återbetalning av fakturan samt ett skadestånd för att dom tagit bort fel juver vilket gav hennes hund mycket sämre förutsättningar att överleva än vad den nu har.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Djursjukhuset missade tumör – Saga har bara månader kvar att leva

  1. Pingback: Veterinär får kritik för miss vid operation – hunden lever på lånad tid |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.