Hundförsäkringarna stiger med upp till 80%

Nya rekordsiffror, premierna för hundförsäkringar stiger hos de största bolagen IF, Folksam och Agria. Mellan 2010 och 2014 har premierna stigit med 16 till 33%, men för vissa raser har premien höjts med hela 80%.

Bara för någon vecka sedan uttalade sig Agrias VD angående kostnadsökningen som Folksam gick ut och alarmerade om i Dagens Industri. Där Folksam sa att;  Under senare år har Folksam märkt av en kraftigt ökade kostnader för veterinärvård av husdjur.och fann att de fetaste fakturorna kom från kliniker och djursjukhus som ingick de två dominerande koncernerna AniCura och Evidensia.

Då kontrade Birger Lövgren, vd i Agria med orden ”Som resultat ser vi nu att kostnadsutvecklingen dämpades under 2014. Inför 2015 ser vi inte något stort behov av premiehöjningar, det handlar om ett fåtal procent”. Vi har inte upplevt så stora skillnader i kostnadsökningar från enbart AnicCura och Evidensia som Folksam uppger.

Nu är det annat ljud i skällan från Agrias VD Birger Lövgren, som till TV 4 nyhterna säger ”Vi behöver ta ut de här summorna för att nå lönsamhet”, angående den stora höjningen av premier.

Och som Birger Lövgren fortsätter, ”Syvende och sist vill vi att djurägaren själv ska ha möjlighet att välja hur omfattande vård man vill ge sitt djur”.

Men snart har inte djurägarna råd med försäkringar till sina djur, då har man heller inte några val att välja vård för sitt djur om plånboken säger stop!

Det kan väl inte vara så att enbart höginkomsttagarna skall vara de som har råd att försäkra sitt sällskapsdjur i dagens Sverige??!!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hundförsäkringarna stiger med upp till 80%

 1. Saffran skriver:

  Är inte ett dugg förvånad. Försäkringsbolagen går med en viss vinst utan höjning, men de har precis som andra företag gått till att bli girigbukar och ser mer på sina vinster än de tar hänsyn till de som drabbas av deras krav.

  En dag kommer det bli bakslag och inte en j*vel kommer kunna ha sitt djur försäkrat, så hoppas dom finner det roande att planera sin egen konkurs då de rör sig i den riktningen. Istället för att kräva mer av försäkringstagarna så kanske de skulle lägga fokus på att kräva sänkningar där det behövs.

  Hoppas även de mår bra av att veta att deras och många veterinärers girighet faktiskt lägger grunder till många onödiga avlivningar som kunnat förhindrats om inte konstanta höjningar var mer prio 1 än det är att faktiskt hjälpa djuren. De har många dödsfall på sina samveten då det idag inte handlar om rätt vård till djuren – utan vem som kan betala och som de tjänat mest på.

 2. Sara skriver:

  Det handlar ju om höjningar över 4 år..

  Klart att försäkringsbolag en måste öka sina inkomster i samma takt som också utgifterna (det vi får i ersättning) ökar.

  Sedan är det väl inte heller konstigt att vissa raser är dyrare än andra? En ras som generellt sett är extremt frisk ska väl inte ha samma premie som en ras där mer än 50 % av beståndet lider av höftproblem, ledproblem osv.. Det tycker åtminstone inte jag.

  De flesta bolagen har väl olycksfallsförsäkring till en billig peng, om man nu inte har råd med maxad försäkring.. Hos de bolag som har olika självriskkombinationer kan man ju få en lägre premie ju högre självrisk man väljer. Men då får man ju ta den ”risken” med. Har själv gjort det, drog ner min premie med nästan 50% 🙂

  Och jag läste artikeln på tv4:s hemsida, ni kanske skulle lämnat lite mindre åt fantasin.. tyckte att ”citatet” var lite tager ur sitt sammanhang. Men, det är bara vad jag tycker.

  Finns en mkt bra artikel om detta i tidningen Hundsport. Men den tror jag visst att ni redan läst, eftersom ni har tagit större delen därifrån 😉

  • dognewss skriver:

   Tack för din åsikt, Hundsport läste vi efter att vi skrev artikeln 🙂 då denna info vi delger ligger ute på de sajter vi hänvisar till. Agria tror själv att det snart kan bli för dyrt med hundförsäkringar om det fortsätter stiga. Att hundens försäkring kostar mer än en Stor Villaförsäkring har vi ingen förståelse för hur mycket man än förklarar så får vi inte det att gå ihop! En villa värd miljoner är billigare att helförsäkra än en hundvalp som kostar 15 000 kr? Men vi har de stora veterinärkedjorna att tacka mycket av den senaste stigningen, vi har sökt vård för samma åkomma både hos Evidensia och privat och Evidensia tog 7845 kr för exakt samma vård dagen efter på en privatklinik (båda på jourtid) Privatkliniken tog 980 kr för samma vård!

 3. Idisen skriver:

  På min äldsta hund har jag skippat försäkringen. Hade det när han var liten, men sedan sa jag upp den. Har istället pengar sparade som jag avsätter för veterinärvård. Har funkat bra det med hittills ☺ De andra hundarna har jag försäkringar på. Men hm.. kan hända jag sparar egna pengar t vård månadsvis åt dem med istället. Känns som jag har 0 koll vad gäller försäkringar. .🙈 Det enda man gör är att betala och betala.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.