Försäkringsbolagets karenstid tvingade hundägare att avliva valpen

En liten Pomeranianvalp som var försäkrad hos Agria fick somna in alldeles för tidigt, bara 13 veckor gammal. Karenstiden på 20 dagar på ny försäkring hann inte uppfyllas innan valpen insjuknade, 3 timmar fattades vilket blev ödesdigert för den lilla valpen.

Alexander Ahlin, 22år och Mathilda Engström, 21 år köpte valpen Sessan då hon var 9 veckor gammal. Försäkring hos Agria tecknades dagen efter köpet, då kontoret hade stängt den kvällen paret hämtade hem sin valp.

Olyckligt nog insjuknade valpen Sessan i kramper bara 3 veckor efter köpet. Enligt ägarna fick valpen kramper som under ett epileptiska anfall. Paret tvingades åka in akut till Bagarmossens djursjukhus. Undersökningen och eventuell behandling skulle kosta väldigt mycket varför paret kontaktade Agria. På Agria svarade man att man inte kunde ta ställning till om försäkringen täcker kostnaden eller inte innan hunden behandlats.

Paret tvingades ta det svåra beslutet att låta sin 13 veckor gamla valp somna in den kvällen. Allt på grund av ekonomin och försäkringen som visade sig skulle börja gälla om 3 timmar dvs efter midnatt. Hade valpen blivit försäkrad på dagen då paret köpte valpen hade försäkringen varit i kraft. Valpen insjuknade alltså 3 timmar för tidigt, i annat fall hade den troligen varit vid liv idag?!

Paret tvingades därmed själv betala veterinärkostnaden för besöket på Bagarmossen som gick på nästan 10 000 kr. De fick heller inte ut valpens livförsäkring på 13 500 kronor som valpen hade kostat.

Vad lär vi oss här, planerar Du köpa valp, försäkra den redan innan ni hämtar hem valpen. Många duktiga pålitliga uppfödare brukar försäkra sina valpar redan vid 6 veckors ålder så valpköparna kan känna sig trygga då de köper sin valp.

”Vi förlorar valpen och går miste om 20 000”Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Försäkringsbolagets karenstid tvingade hundägare att avliva valpen

 1. Celia Sager skriver:

  Hur menar ni att hundagarna tvingades?

  • dognewss skriver:

   På grund av ekonomisk ”tvång”…det beror på Vad du menar med din fråga då vi skrivit ”tvingades” i två olika meningar?

 2. Kerstin Norberg skriver:

  Den här historien visar hur viktigt det är att köpa en valp som är SKK-registrerad och på SKK:s köpeavtal, och att man får ett veterinärbesiktningsintyg som inte är äldre än sju dagar. I så fall hade hundägarna fått hunden försäkrad direkt utan karens, även om de försäkrade in den en dag efter att de köpt den.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.