Hon jobbar mot svindleri på internet

Gruppen Smugling, svindel og nettsteder har avslöjat 6 700 falska facebook profiler och arbetar dagligen mot svindleri på internet och framför allt på facebook.

Gruppens grundare Borghild Bang lägger en stor del av sin fritid till att stoppa svindleri på internet! Borghild har själv blivit hotad av hundsmugglare och startade därför ett intensivt arbete med att förhindra att andra skall bli lurade eller hotade. Borghild som är hobbyuppfödare blev bestulen på sitt foto på sin hund, någon använde fotot i en annons för att sälja hundvalpar som inte fanns. Borghild tog saken i egna händer och kom i kontakt med ”maffian” som agerar både från Kamerun och Nigeria. De ”säljer” hundvalpar genom annonser till godtrogna personer som betalar stora summor pengar utan att någonsin få se ”sin” hundvalp. Borghild blev hotad med grova ord om att de skulle söka upp henne om hon anmälde saken. Det skrämde inte Borghild som ”talar maffians”  språk och svarade att hon skjuter knäskålarna av dem om de kommer till hennes hem.

Det finns många sätt som du kan bli lurade på då du planerar att köpa hund på internet. Ett är att du själv faller offer och blir utpekad som kriminell! Allt kan börja med att du ser en annons med en gullig liten hundvalp. Du betalar in pengar i förskott för valpen som utlovas bli transporterad till den närmaste flygplats där du bor. Efter ett tag kan du få en förfrågan om att uppge ditt bankkontonummer, du kommer att få mindre summor pengar tillbaka eftersom hundvalpen du planerade köpa har blivit sjuk.

Senare blir du kontaktad igen om att hundvalpen är frisk och du ombedes att ta ut pengarna och göra en överföring via Western Union. Det är nu du blir grundlurad. Pengarna du fått in på ditt konto kommer mest troligt från andra personer som i god tro betalt in handpenning på en liknande annons som du gjort. Dessa personer har nu ditt kontonummer och kommer troligen att polisanmäla detta då de upptäcker att de inte får sin utlovade hundvalp (som ju egentligen inte alls existerar). Då står du där med svarte Petter och utpekas som kriminell…..hur kunde de bli så fel?!

Gruppen Smugling, svindel og nettsteder och Borghild Bang gör ett fantastiskt arbete där Dog News brukar vara involverade och hjälpa till så mycket vi kan!

Var på din vakt då du köper hundvalp på internet, låt dig inte luras av bluffannonser!

Grunnleggeren har selv blitt truet på det groveste: – Jeg lovet å skyte kneskålene av dem hvis de kom på døra

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hon jobbar mot svindleri på internet

  1. borghild bang skriver:

    Tusen takk for at dere i Dog News er med på å bekjempe ulovligheter og at dere spiller på lag med oss i Norge.
    Mvh alle oss admin i smugling svindel og nettsteder.

    • dognewss skriver:

      Tusen Tack själv för ett mycket viktigt arbete som Ni alla utför dagligen och all tid Ni sätter ned för att förhindra att människor råkar illa ut.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.