Domstol slår fast – Agility är en sport även för människor

Nu är det konstaterat även i domstol att agility skall räknas som en sport även för människor.

Förvaltningsrätten har kommit fram till att hundsporten agility räknas som en idrott för människor. Anita och Thommy Pettersson från Getinge i Halland har fått rätt i domstol och skall därför ha rätt att betala en lägre momssats för sin verksamhet, en agilityanläggning.

Skatteverket krävde 25-procentig moms och ca 14 000 kronor av paret, pengar som paret nu har fått tillbaka. Skatteverket anser att agility inte är någon idrott för människan då det är hunden som står i centrum vid utövning av agility.

Den som utöver agility vet att det handlar om motion, efter ett pass är man ganska svettig och har fått sig en rejäl motionsomgång.

Skatteverket har ännu inte beslutat om de avser att överklaga domen.

Vad är agilityDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Domstol slår fast – Agility är en sport även för människor

  1. Saffran skriver:

    Ganska konstigt ändå att de inte sett det som en sport innan med tanke på att ägaren springer med hunden. Ok hunden utför ju övningarna och är ju centrum på det sättet, men jag har aldrig sett ett agilitypass där ägaren står utanför planen och hunden springer runt helt solokvist hahaha

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.